E.P. Ecostrip YPFlushing agent

Snelwerkend, veilig, biologisch afbreekbaar spoelmiddel voor verfspuiten en verfpompen.

Eco-Point introduceert een veilige manier van reinigen van epoxy- en lakpompen en bijbehorende spuitapparatuur. Het product kan op dezelfde manier worden gebruikt als thinners en andere spoelmiddelen. Het product E.P. Ecostrip YP heeft een lange standtijd, brengt geen gevaren met zich mee (geen gevarentekens) en kan op een zelfde manier toegepast worden als de gebruikelijke spoelmiddelen. Gezien het veilige en karakter van de E.P. Ecostrip YP is het product revolutionair en een mogelijke vervanger voor vele chemische milieubelastende en gezondheidsschadelijke oplosmiddelen zoals de vele thinners.

Meer weten over dit product? Of meteen een testmonster aanvragen? Neem contact op met een van onze specialisten.

Of bel 0164 63 25 55

Problematiek

Bij schilder-, coating- , schadeherstel- en polyesterverwerkende toepassingen in yachtpainting bedrijven, gebruikt men vaak zeer vluchtige, schadelijke en milieubelastende producten, vaak gebaseerd op stoffen als methyleenchloride, thinners etc. Deze stoffen zijn zeer schadelijk voor mens en milieu. Veel van deze stoffen leveren dan ook een grote bijdrage aan de vorming van O.P.S. (Organo Psycho Syndroom of ‘schildersziekte’). Tevens lopen filters van spuitapparatuur regelmatig vol bij gebruik van thinner als spoelmiddel.

De oplossing

E.P. Ecostrip YP is mild van geur en absoluut vrij van aceton, methyleenchloride, xyleen, tolueen en aromatische koolwaterstoffen en een uitstekend alternatief om het schadelijke thinner te vervangen. E.P. Ecostrip YP bestaat uit biologisch afbreekbare bestanddelen, werkt snel en is veilig in gebruik.

Speciale voordelen

 • Kan zowel voor binnen- als buitenobjecten worden gebruikt.
 • Heeft een milde geur en is dus prettig in gebruik.
 • Is vloeibaar en kan gebruikt worden via sprayen, dompelen, borstelen en doorpompen. Het kan weggenomen worden met een (vochtige) doek of met goed absorberend papier of door afspoelen met water.
 • PBM`s worden tot een minimum beperkt.
 • Is veilig en zuinig in gebruik, door een hoog vlampunt en een lage dampspanning.
 • Biologisch afbreekbaar.
 • Bevat absoluut geen xyleen, tolueen, aceton, aromatische koolwaterstoffen, methyleenchloride etc.
 • Ontmengt niet te snel en voorkomt zodoende vollopen van de filters.

De toepassing

E.P. Ecostrip YP kan ingezet worden voor de problematieken zoals hiervoor al beschreven maar ook in te zetten voor o.a.:

 • Het reinigen van lakpompen en spuitapparatuur, vervuild met epoxy primers.
 • Het verwijderen van oversprays op glas van de lampen in de spuitcabine en eventueel ook de wanden (eerst testen) en/of tegelvloeren (zeker bij watergedragen laksystemen).
 • Reinigen van spuitonderdelen bij diverse lakken (eerst testen).

Opmerkingen

Ondanks het feit dat E.P. Ecostrip YP een veilig product is verdient het de aanbeveling langdurig huidcontact te vermijden, dit in verband met de sterk ontvettende eigenschappen. Op vele kunststoffen en rubbers veilig te gebruiken, raadpleeg uw productadviseur voor meer informatie. Zeer zuinig in gebruik door het hoge vlampunt van 79°C.

Werkwijze

Doorspoelen verfpompen/verfpistolen:

Airless: systemen kunnen gereinigd worden op de voorgeschreven manier met E.P. Ecostrip YP. Na spoelen even doorspoelen met lak oplosmiddel of eerste verfshots even op testplaatje spuiten om luchtinsluitingen en/of andere contaminatie te vermijden.

Airmix: systemen kunnen zoals beschreven in gebruiksaanwijzing gereinigd worden. Na spoelen even met perslucht doorspuiten of eerste verfshots even op testplaatje spuiten om luchtinsluitingen en/of andere contaminatie te vermijden.

Bij handmatig gebruik:

E.P. Ecostrip YP gelijkmatig opbrengen met kwast, via nevelen of het voorwerp dompelen in de E.P. Ecostrip YP.

De inwerktijd varieert van 1 tot 30 min. afhankelijk van het te verwijderen systeem, de omgevingstemperatuur en de totale laagdikte.

Na gebruik afnemen met een (vochtige) doek, of met goed absorberend papier of afspoelen met water. Na reinigen van vloeren zijn, met behulp van doeken, water en/of een schrobzuigmachine, eventuele resten eenvoudig te verwijderen.

Verpakking

Eco-Point International verpakt haar producten in metaal of in polyethyleen H.D. en neemt bij vervolgorders lege/schone verpakking kosteloos retour voor recycling of reconditionering. P.E. heeft bij verbranding geen schadelijk effect op het milieu.

Sprayflessen van Eco-Point International zijn gemaakt van PE of PET: licht van gewicht, gering grondstofverbruik per verpakking, gering energieverbruik bij productie, vrijwel onbreekbaar, dus een lange levensduur, geringe hoeveelheden afval bij productie en latere recycling, geen schadelijke stoffen bij verbranding, 100% recyclebaar.

Alle onderhouds- en reinigingsmiddelen voor de sector 'Yachtpainting'

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
 • Producten zonder gevarensymbolen
 • Eigen laboratorium en kenniscentrum
 • Persoonlijk advies op locatie
 • Ecologisch en economisch in gebruik
 • Specialist in professionele reinigingsproducten

Vind hier uw onderhouds- en schoonmaakmiddelen

Downloads