Onderhouds- en reinigingsmiddelen Yachtpainting

De sector Yachtpainting is sterk onder invloed van veranderingen: nieuwe eisen aan productieprocessen, nieuwe technologie, voortdurend oog voor milieu en veiligheid.

Onderhoud en schoonmaak bij Yachtpainting

Eco-Point heeft van de sector Yachtpainting de ontwikkelingen in de branche, productieprocessen en toepassingen van reinigingssystemen in kaart gebracht. Op grond hiervan hebben we een vervuilingsanalyse gemaakt en de reinigingsvraagstukken in kaart gebracht.

Specifieke problemen bij Yachtpainting

Er is een duidelijke vraag naar producten met weinig of geen vluchtige organische stoffen (VOS) en biologische koelsmeermiddelen. Vooral veiligheid is een zeer belangrijk issue in de scheepvaartsector. In de scheepsvaart werken diverse nationaliteiten. Omdat de veiligheidseisen per land verschillen is labelling van pictogrammen en gevarentekens extra belangrijk. Ook werken er steeds meer jonge mensen in de sector Yachtpaining die waarde hechten aan veilige en ecologische aspecten.

De oplossingen van Eco-Point

Eco-Point heeft specifieke reinigings- en reinigingsmiddelen voor de sector Yachtpaining. Deze zijn naadloos en zonder veel aanpassingen in te passen binnen uw huidige processen. Steeds meer van onze producten zijn vrij van gevarensymbolen. Dit maakt onze producten een veilig alternatief voor milieubelastende producten zoals thinner, aceton, remmenreiniger en velgenreiniger.

Producten voor Yachtpainting

Solveco YP surface tension improving degreaser: een uiterst mensvriendelijke ontvetter. Het product laat geen film achter, is geurloos en bevat geen aromaten. Hierdoor is het veilig in gebruik. Solveco YP is ontwikkeld voor het verwijderen van allerhande vervuilingen zoals olie, vetten, lichte bitumineuze vervuiling en harsen. Ook is het een maintenance cleaning & degreaser voor blackwater equipment, seperators, motorcleaning etc. Door het hoge vlampunt ten opzichte van de huidige conventionele producten zoals thinners en M600, is de de Solveco YP economisch in gebruik. Een product dat zich prima leent voor het ontvetten en voorbereiden van de scheepshuid.

Ecostrip YP flushing agent: biologisch afbreekbaar oplosmiddel als vervanger voor spoelthinners voor het reinigen van verfspuitpistolen en verfpompen. Het bevat geen gevarentekens en is dus zeer veilig in gebruik. Ecostrip YP heeft een groot oplossend vermogen, een zeer lage verdampingsgraad en een hoog vlampunt. Het is een veilig alternatief voor gevaarlijke, schadelijke en milieubelastende oplosmiddelen die gebruikt worden bij verfgerelateerde vervuilingen zoals epoxies. U kunt het product op hogere temperaturen verwerken. Na het reinigen kunt u naspoelen met spoelthinner of nadrogen met perslucht. Het product is niet VOS vrij maar heeft een zodanige dampspanning dat het 5 tot 10 keer zuiniger in gebruik is dan conventionele producten. Hierdoor is het veel minder vluchtig. Voor het gebruik kunt u ook denken aan het reinigen van bijvoorbeeld een Airmixsysteem of een airless systeem.

Remosolv Plus YP epoxy filler cleaner: gebaseerd op natuurlijk gebaseerde esters en een biologisch afbreekbare vervanger van thinner voor het reinigen van plamuurmessen, plamuur rei en onderdelen van de plamuurmachine. Remosolv Plus YP is vrij van VOS en gevarentekens. Het vlampunt is hoog en het product heeft een groot oplossend vermogen. Het product is 5 tot 10 keer zuiniger in gebruik is dan conventionele producten waardoor het veel minder vluchtig. Het kan op hogere temperaturen verwerkt worden.

E.P. Biopower YP surface degreaser, non-solvent: veilige ontvetter op natuurlijke basis (waterverdunbaar) en volledig biologisch afbreekbaar. E.P. Biopower YP is zeer krachtig waar met water gewerkt kan en mag worden, heeft roestwerende eigenschappen en is niet corrosief of irriterend. De natuurlijke oppervlakteactieve bestanddelen verlagen de oppervlaktespanning van de reinigingsoplossing zodanig dat het product zelfs binnendringt in haarscheurtjes. Ook dit product leent zich goed voor het ontvetten en voorbereiden van de scheepshuid. EP Biopower wordt ook gebruikt als reiniger van de showcoat als tussenstap voor het opbrengen van de topcoat.

Advies nodig?

Eco-Point heeft veel kennis van specifieke problematiek omtrent onderhoud en reiniging binnen Yachtpainting. Neem contact op voor advies. Wij komen graag bij u op locatie langs voor persoonlijk advies en demonstratie van onderhouds- en reinigingsmiddelen voor Yachtpainting.

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
 • Producten zonder gevarensymbolen
 • Eigen laboratorium en kenniscentrum
 • Persoonlijk advies op locatie
 • Ecologisch en economisch in gebruik
 • Specialist in professionele reinigingsproducten
producten in uw selectie: 4
Product Omschrijving Type

E.P. Bio-Power YP

Krachtige, multifunctionele, biologisch afbreekbare ontvetter, met toevoeging van natuurlijke soda. Speciaal voor de Yachtpainting branche. meer info Alkalisch

E.P. Ecostrip YP

Snelwerkend, veilig, biologisch afbreekbaar spoelmiddel voor verfspuiten en verfpompen. Speciaal voor de Yachtpainting branche. meer info Oplosmiddel

Remosolv Plus YP

Snelwerkend, veilig, biologisch afbreekbaar spoelmiddel voor het reinigen van plamuurmessen, VOS-vrij en eventueel waternaspoelbaar door toevoeging van emulgatoren. meer info Oplosmiddel

Solveco YP

Uiterst mensvriendelijke reiniger/ontvetter voor kaal metaal (casco schip). Speciaal voor de Yachtpainting branche. meer info Oplosmiddel

Verfijn uw selectie op...

Type

 • Water gedragen
 • Alkalisch
 • Niet water gedragen
 • Oplosmiddel

Oplossingsgebied

 • Atmosferische vervuiling
 • Ontvetten / reinigen
 • Plamuur
 • Rook -en roetaanslag
 • Spuitpistolen reingen

Toon alle keuzes