Remosolv SE2 MRemosolv SE2 M

Snelwerkend, veilig, biologisch afbreekbaar verfafbijtmiddel en inktverwijderaar.

Remosolv SE2 M is een snelwerkend afbijtmiddel, geformuleerd uit biologisch afbreekbare bestanddelen. Speciaal ontwikkeld om veilig, snel en ecologisch verantwoord verven, inkten en coatings te verwijderen. Gezien het veilige en ecologisch verantwoorde karakter van Remosolv SE2 M is het product revolutionair en een vervanger voor vele chemische milieubelastende en gezondheidsschadelijke afbijt-/oplosmiddelen.
Waar droogtijd en tijdwinst belangrijke processtappen zijn kan dit product u uitkomst beiden!

Witte drum 10 liter + ventieldop

Witte drum 20 liter + ventieldop

Drum 60 liter

Drum 200 liter kunststof

Multibox 1000 ltr

Meer weten over dit product? Of meteen een testmonster aanvragen? Neem contact op met een van onze specialisten.

Of bel 0164 63 25 55

Problematiek

Daar waar verf, inkten of coatings verwijderd moeten worden, gebruikt men vaak agressieve, zeer vluchtige, schadelijke en milieubelastende producten, vaak gebaseerd op stoffen als methyleenchloride, aromatische koolwaterstoffen etc. Deze stoffen zijn zeer schadelijk voor mens en milieu. Veel van deze stoffen leveren dan ook een grote bijdrage aan de vorming van O.P.S. (Organo Psycho Syndroom of ‘schildersziekte’). Door de hoge dampspanning van deze vluchtige stoffen moeten deze aangemerkt worden als V.O.S. (Vluchtige Organische Stof)

De oplossing

Remosolv SE2 M is mild van geur en vrij van methyleenchloride en aromatische koolwaterstoffen en bestaat uit biologisch afbreekbare bestanddelen. Remosolv SE2 M werkt snel en is veilig in gebruik. Een goed alternatief voor vluchtige producten.

Speciale voordelen

 • Remosolv SE2 M kan zowel voor binnen- als buitenobjecten worden gebruikt.
 • Remosolv SE2 M heeft een milde geur en is dus prettig in gebruik.
 • Remosolv SE2 M is vloeibaar en kan gebruikt worden via sprayen, dompelen en borstelen.
 • Remosolv SE2 M is veilig in gebruik, door een hoog vlampunt en een lage dampspanning.
 • Remosolv SE2 M is biologisch afbreekbaar.
 • Remosolv SE2 M bevat absoluut geen gechloreerde koolwaterstoffen, geen aromatische koolwaterstoffen of ander schadelijke stoffen.
 • Remosolv SE2 M is siliconenvrij.

De toepassing

Remosolv SE2 M kan ingezet worden voor de verwijdering van o.a. synthetische en waterverdunbare alkydharssystemen, chloorrubberverven, hybridesystemen, dispersieverven, poly-urethaanalkyden, vernissen en sierpleisters, bepaalde lijmsoorten en diverse inktsoorten.

Opmerkingen

Ondanks het feit dat Remosolv SE2 M een veilig product is verdient het de aanbeveling langdurig huidcontact te vermijden, dit in verband met de sterk ontvettende eigenschappen. Op kunststoffen eerst uitproberen.

Remosolv SE2 M kan met haar ISEGA keurmerk een wezenlijke taak vervullen voor levensmiddelen –en aanverwante bedrijven, die volgens de H.A.C.C.P.-richtlijnen moeten werken. Vervuiling vormt een "kritisch punt" en dient onder voortdurende controle te staan. Remosolv SE2 M draagt bij aan een gecontroleerde werkomgeving en is ook uitstekend in te passen binnen de BRC en IFS standaarden.

*Is een onafhankelijk Duits onderzoeksinstituut en geeft certificaten uit bij geschiktheid van reinigingsproducten voor de voedingsmiddelenindustrie.

Werkwijze

Remosolv SE2 M gelijkmatig opbrengen met kwast, via nevelen of het voorwerp dompelen in de Remosolv SE2 M. De inwerktijd varieert van 1 tot 30 min. afhankelijk van het te verwijderen systeem, de omgevingstemperatuur en de totale laagdikte.

Materiaalverbruik: ± 250 ml/m² afhankelijk van het te verwijderen systeem, de omgevingstemperatuur en de laagdikte.

Verpakking

Eco-Point International verpakt haar producten in metaal of in polyethyleen H.D. en neemt bij vervolgorders lege/schone verpakking kosteloos retour voor recycling of reconditionering. P.E. heeft bij verbranding geen schadelijk effect op het milieu.

Sprayflessen van Eco-Point International zijn gemaakt van PE of PET: licht van gewicht, gering grondstofverbruik per verpakking, gering energieverbruik bij productie, vrijwel onbreekbaar, dus een lange levensduur, geringe hoeveelheden afval bij productie en latere recycling, geen schadelijke stoffen bij verbranding, 100% recyclebaar.

Alle onderhouds- en reinigingsmiddelen voor de sector 'Metaal'

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
 • Producten zonder gevarensymbolen
 • Eigen laboratorium en kenniscentrum
 • Persoonlijk advies op locatie
 • Ecologisch en economisch in gebruik
 • Specialist in professionele reinigingsproducten

Vind hier uw onderhouds- en schoonmaakmiddelen