Remosolv Plus Mverfafbijtmiddel en inktverwijderaar

Snelwerkend, veilig, biologisch afbreekbaar, verfafbijtmiddel en inktverwijderaar. Goed waterafspoelbaar door toevoeging van emulgatoren.

Algemene omschrijving

Remosolv Plus M is een snelwerkend afbijtmiddel, geformuleerd uit biologisch afbreekbare bestanddelen. Speciaal ontwikkeld om veilig, snel en ecologisch verantwoord verven, inkten en coatings te verwijderen. Gezien het veilige en ecologisch verantwoorde karakter van Remosolv Plus M is het product revolutionair en een vervanger voor vele chemische milieubelastende en gezondheidsschadelijke afbijt-/oplosmiddelen.
Door de toevoeging van emulgatoren wordt het product gemakkelijk afspoelbaar met water en kan dus op eenvoudige wijze verwijderd worden.

Problematiek

Daar waar verf, inkten of coatings verwijderd moeten worden, gebruikt men vaak agressieve, zeer vluchtige, schadelijke en milieubelastende producten, vaak gebaseerd op stoffen als methyleenchloride, aromatische koolwaterstoffen etc. Deze stoffen zijn zeer schadelijk voor mens en milieu. Veel van deze stoffen leveren dan ook een grote bijdrage aan de vorming van O.P.S. (Organo Psycho Syndroom of ‘schildersziekte’). Door de hoge dampspanning van deze vluchtige stoffen moeten deze aangemerkt worden als V.O.S. (Vluchtige Organische Stof)

De oplossing

Remosolv Plus M is mild van geur en absoluut vrij van methyleenchloride en aromatische koolwaterstoffen en bestaat uit biologisch afbreekbare bestanddelen. Remosolv Plus M werkt snel en is veilig in gebruik.

Speciale voordelen

• Remosolv Plus M kan zowel voor binnen- als buitenobjecten worden gebruikt.
• Remosolv Plus M heeft een milde geur en is dus prettig in gebruik.
• Remosolv Plus M is vloeibaar en kan gebruikt worden via sprayen, dompelen en borstelen en kan weggenomen worden met een vochtige doek of door afspoelen met water.
• Remosolv Plus M is veilig in gebruik, door een hoog vlampunt en een lage dampspanning.
• Remosolv Plus M is biologisch afbreekbaar.
• Remosolv Plus M bevat absoluut geen gechloreerde koolwaterstoffen, geen aromatische koolwaterstoffen of ander schadelijke stoffen.
• Remosolv Plus M is siliconenvrij.

De toepassing

Remosolv Plus M kan ingezet worden voor de verwijdering van o.a. synthetische en waterverdunbare alkydharssystemen, chloorrubberverven, hybridesystemen, dispersieverven, poly-urethaanalkyden, vernissen en sierpleisters, bepaalde lijmsoorten en diverse inktsoorten.

Opmerkingen

Ondanks het feit dat Remosolv Plus M een veilig product is verdient het de aanbeveling langdurig huidcontact te vermijden, dit in verband met de sterk ontvettende eigenschappen. Op kunststoffen eerst uitproberen.

Werkwijze

Remosolv Plus M gelijkmatig opbrengen met kwast, via nevelen of het voorwerp dompelen in de Remosolv Plus M.
De inwerktijd varieert van 1 tot 30 min. afhankelijk van het te verwijderen systeem, de omgevingstemperatuur en de totale laagdikte. Na gebruik afnemen met een vochtige doek of af spoelen met water. Na reinigen van vloeren zijn, met behulp van een schrobzuigmachine, eventuele resten eenvoudig te verwijderen.

Materiaalverbruik

Materiaalverbruik: ± 250 ml/m² afhankelijk van het te verwijderen systeem, de omgevingstemperatuur en de laagdikte.

Verpakking

Eco-Point International verpakt haar producten in metaal of in polyethyleen H.D. en neemt bij vervolgorders lege/schone verpakking kosteloos retour voor recycling of reconditionering. P.E. heeft bij verbranding geen schadelijk effect op het milieu.
Sprayflessen van Eco-Point International zijn PE-flessen: licht van gewicht, gering grondstofverbruik per verpakking, gering energieverbruik bij productie, vrijwel onbreekbaar, dus een lange levensduur, geringe hoeveelheden afval bij productie en latere recycling, geen schadelijke stoffen bij verbranding, 100% recyclebaar. Deze flessen zijn voorzien van een brede basis voor een goede stabiliteit en van een handige maatverdeling.

Andere onderhouds- en reinigingsmiddelen voor de sector 'Metaal'

Product finder

Deel dit product op...

Verpakkingen

  • Verpakking: Witte drum 20 liter + ventieldop
    Witte drum 20 liter + ventieldop