Flexeco Plus Mologisch afbreekbare, industriële ontvetter

Krachtige, biologisch afbreekbare, industriële ontvetter.

Flexeco Plus M is een geconcentreerde, waterverdunbare reiniger op basis van volledig biologisch afbreekbare en natuurlijke oppervlakteactieve bestanddelen en detergenten. Bevat tevens een biologisch afbreekbare oplosversterker welke bijdraagt aan een intensievere reiniging. Gezien het natuurlijke karakter van Flexeco Plus M is het product revolutionair en een vervanger voor vele chemische, milieubelastende reinigers. Met dit product geeft Eco-Point aan dat er een nieuw tijdperk is aangebroken. Een tijdperk dat rekening houdt met mens en milieu, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het reinigen.

Witte drum 10 liter

Witte drum 20 liter

Drum 60 liter

Drum 200 liter kunststof

Multibox 1000 ltr

Meer weten over dit product? Of meteen een testmonster aanvragen? Neem contact op met een van onze specialisten.

Of bel 0164 63 25 55

Problematiek

• zware industriële vervuilingen
• vuilresten van minerale, plantaardige en dierlijke oliën
• as- en roetaanslag

De oplossing

Flexeco Plus M is een zeer krachtige, geconcentreerde reiniger, die op plaatsen waar met water gewerkt mag en kan worden bovenstaande problemen oplost wat resulteert in een schone, veilige en prettige werkomgeving. Flexeco Plus M is de revolutionaire, volledig biologisch afbreekbare, multifunctionele oplossing voor het dagelijkse zware reinigingswerk.

Speciale voordelen

• Flexeco Plus M is volkomen biologisch afbreekbaar en zeer veilig t.o.v. ontvetters opgebouwd uit agressieve logen.

• Flexeco Plus M draagt bij tot handhaving van een goede inktoverdracht
• Flexeco Plus M is niet brandbaar, dus geen aparte opslag vereist
• Flexeco Plus M is een multifunctioneel product en kan diverse andere producten vervangen. Men hoeft dus minder verschillende, vaak chemische, milieubelastende middelen op voorraad te houden.

De toepassing

Flexeco Plus M is in te zetten voor moeilijk te verwijderen inkten zoals;
• het reinigen van gereedschappen
• het reinigen van machines en vloeren die vervuild zijn met olie en vet
• het reinigen van aandrijfkettingen

Opmerkingen

Flexeco Plus M dient met name verdund te worden met koud of lauwwarm water. Het gebruik van zeer warm water zal een deel van de actieve componenten doen verdampen waardoor de werking kan afnemen. Voor gebruik op aluminium eerst uittesten. Het product kan bij een hoge concentratie geverfde oppervlakten matteren. Afspoelen met water of afnemen met een natte spons.

Werkwijze

Flexeco Plus M heeft natuurlijke oppervlakteactieve bestanddelen die de oppervlaktespanning van de reinigingsoplossing zodanig verlagen dat het product zelfs in haarscheurtjes diep binnen dringt, zodat ook daar de reiniging plaats vindt.
Flexeco Plus M emulgeert deze vervuiling. Het is echter zo dat deze emulsie tijdelijk plaats vindt. Dus in het geval men gebruik maakt van een olieafscheider zal de olie en de vervuiling zich weer scheiden van de reinigingsoplossing.

• Flexeco Plus M kan verdund worden met water* van 1:1 tot 1:25, afhankelijk van de mate en soort vervuiling. Raadpleeg voor de verdunningsgraad uw productadviseur. Een richtwaarde voor het verwijderen van inkten is normaal gesproken puur tot 1:10.
• Flexeco Plus M verdunning laten circuleren en ondertussen poetsen (evt. met een rasterwalsborstel). Na reiniging afspoelen met schoon water.

De reinigingstijd bij de Flexeco Plus M is afhankelijk van twee factoren:
• mechanische ondersteuning door bijv. industriële wasmachine, poetsen en/of rakelen doen het proces van reiniging versnellen.
• ook het gebruik van een sterkere oplossing versnelt in het algemeen het reinigingsproces

*Bij verdunnen adviseren wij het gebruik van onthard water of gedemineraliseerd water. Verdunde oplossingen zijn slechts enkele dagen houdbaar.

Verpakking

Eco-Point International verpakt haar producten in metaal of in polyethyleen H.D. en neemt bij vervolgorders lege/schone verpakking kosteloos retour voor recycling of reconditionering. P.E. heeft bij verbranding geen schadelijk effect op het milieu.
Sprayflessen van Eco-Point International zijn PE-flessen: licht van gewicht, gering grondstofverbruik per verpakking, gering energieverbruik bij productie, vrijwel onbreekbaar, dus een lange levensduur, geringe hoeveelheden afval bij productie en latere recycling, geen schadelijke stoffen bij verbranding, 100% recyclebaar. Deze flessen zijn voorzien van een brede basis voor een goede stabiliteit en van een handige maatverdeling.

Alle onderhouds- en reinigingsmiddelen voor de sector 'Metaal'

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
  • Producten zonder gevarensymbolen
  • Eigen laboratorium en kenniscentrum
  • Persoonlijk advies op locatie
  • Ecologisch en economisch in gebruik
  • Specialist in professionele reinigingsproducten

Vind hier uw onderhouds- en schoonmaakmiddelen