Ecoolant NF MPlantaardig koelsmeermiddel

Plantaardig koelsmeermiddel, veilig voor mens, milieu en machine.

Ecoolant NF is uniek vanwege zeer hoogwaardige plantaardige bestanddelen, die tezamen een koelsmeermiddel vormen met hoge snij capaciteit, geschikt voor middelzware en zware verspaningen zoals draaien, boren, frezen, tappen, zagen enz., van diverse soorten metaal (giet-, staal-, aluminiumlegeringen, non ferro, titanium enz). Ecoolant NF is vrij van minerale oliën, boor verbindingen, formaldehyde releaser, en chloorhoudende EP additieven.

Witte drum 10 liter

Witte drum 20 liter

Drum 60 liter metaal

Drum 200 liter metaal

Multibox 1000 ltr

Meer weten over dit product? Of meteen een testmonster aanvragen? Neem contact op met een van onze specialisten.

Of bel 0164 63 25 55

Problematiek

 • Slechte smering en koeling bij diverse verspaningstechnieken zorgt voor grote frictie en dus snelle en dure slijtage van de apparatuur en gereedschap.
 • Slijtage zorgt tevens voor slecht en onnauwkeurig werk en voor productie-uitval.
 • Slechte koelvloeistoffen geven grote problemen: bacteriegroei, stankoverlast, verstoppin-gen in aanvoerleidingen en filters, kans op huidziekten, corrosievorming op werkstuk en machine.
 • Veel koelsmeermiddelen bevatten gezondheidsschadelijke stoffen zoals fenol en nitriet en tevens milieubelastende bestanddelen zoals zware metalen, PCB’s, dioxinehoudende stoffen etc..
 • Slechte begeleiding van leveranciers van koelsmeerolie.

De oplossing

Ecoolant NF is zeer vriendelijk voor mens, milieu en machine. Ecoolant NF biedt zeer hoge standtijden voor gereedschappen en staat dus garant voor een kwalitatief hoogstaand werkstuk. Eco-Point begeleidt u in het in stand houden van een goede kwaliteit koelemulsie.

Speciale voordelen

 • Ecoolant NF is 100% biologisch afbreekbaar
 • Ecoolant NF heeft variabele inzetconcentraties van 5% tot max. 15%
 • Ecoolant NF is gemaakt uit plantaardige esters, wat voor een gedegen smering en hoge snij capaciteit zorgt en minder milieubelasting betekent
 • Ecoolant NF vergt weinig onderhoud en controle
 • Ecoolant NF voorkomt het optreden van schimmels en gisten. Voorkomt bacteriegroei en geeft geen stank bij stilstand
 • Ecoolant NF is vriendelijk voor mens, milieu en machine
 • Ecoolant NF bevat geen minerale oliën, boor verbindingen, formaldehyde releaser, en chloorhoudende EP additieven, secundaire amine, nitrosamine, siliconen, bactericiden, isothiazolinone en glycol ether
 • Ecoolant NF schuimarm bij alle waterhardheden.
 • Bacteriologisch onderzoek van de Ecoolant NF is mogelijk.

De toepassing

Voor middelzware tot zware verspaning van giet-, staal-, aluminiumlegeringen, non-ferrometalen en moeilijk verspaanbare metalen zoals titanium en inconel.

Tevens te gebruiken voor verspaningen waarbij pure olie wordt gebruikt.

Bij het frezen bepalen de ‘aanzet’ en de ‘snedediepte’ de bewerkingstijd van een onderdeel. De aanzet en snedediepte zijn van veel factoren afhankelijk o.a.: stabiliteit van de opspanning, hardheid materiaal, freestype, standtijd gereedschap, stabiliteit machine en de koelsmeerolie!

Opmerkingen

Werkwijze

Om het onderhoud te vergemakkelijken en professioneel en gedegen uit te voeren heeft Eco-Point een samenwerkingsverband met PH Plus Services. Vraag uw productadviseur naar de mogelijkheden. PH Plus Services is gespecialiseerd in het schoonmaken, desinfecteren en aanmaken van koelsmeer systemen.
Indien men geen gebruik maakt van de diensten van PH Plus Services dient men zelf te reinigen en desinfecteren. De volgende werkwijze kan dan worden gehanteerd:

Voeg 0.1-0.2% systeem desinfectant (vraag uw productadviseur naar juiste product) toe en laat enkele dagen meedraaien. Tap de vloeistof (en drap) af uit het systeem, en spoel door met een Ecoolant NF verdunning (3%), dit om de oude emulsie te verwijderen. Breng hierna het systeem op het gewenste percentage, door de Ecoolant NF bij het water te mengen. *Neem vers water! Wanneer u bijvoorbeeld een brandslang gebruikt voor het afvullen van uw systeem deze eerst 10 minuten door laten lopen. Controleer het juiste verdunningspercentage door middel van de refractometer. Raadpleeg evt. uw productadviseur. Meet de eerste dag enkele keren de concentratie.

De concentratie is hoofdzakelijk afhankelijk van de soort bewerking en het type materiaal, doch om optimale resultaten te bereiken adviseren we binnen het bereik van 8-12% te blijven.

Opmerkingen:

 • Om Ecoolant NF goed met water te vermengen is het raadzaam het concentraat al roerende te mengen met water in bijvoorbeeld een emmer. Door gebruik te maken van warm water verlaagt de viscositeit van Ecoolant NF en wordt de vermenging versneld. Deze pre-mix toevoegen aan het water in het systeem.
 • Bij machines die veel stilstaan is het verstandig extra te beluchten (een eenvoudig vijverpompje kan al uitkomst bieden)
 • Als er olie bovenop drijft moet dit afgeskimd worden.

Verpakking

Eco-Point International verpakt haar producten in metaal of in polyethyleen H.D. en neemt bij vervolgorders lege/schone verpakking kosteloos retour voor recycling of reconditionering. P.E. heeft bij verbranding geen schadelijk effect op het milieu.

Alle onderhouds- en reinigingsmiddelen voor de sector 'Metaal'

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
 • Producten zonder gevarensymbolen
 • Eigen laboratorium en kenniscentrum
 • Persoonlijk advies op locatie
 • Ecologisch en economisch in gebruik
 • Specialist in professionele reinigingsproducten

Vind hier uw onderhouds- en schoonmaakmiddelen

Downloads