Ecool 115 Mecologisch volsynthetisch koelsmeermiddel

Mensvriendelijk en ecologisch verantwoord volsynthetisch koelsmeermiddel.

Ecool 115 M is de revolutionaire uitkomst van een grondig onderzoek. Ecool 115 M is uniek vanwege zeer hoogwaardige bestanddelen, die tezamen een koelsmeermiddel vormen, geschikt voor alle slijpbewerkingen en voor lichte tot middelzware verspaning.

Ecool 115 M is gevaarsymboolvrij.

Witte drum 10 liter

Witte drum 20 liter

Drum 200 liter kunststof

Multibox 1000 ltr

Meer weten over dit product? Of meteen een testmonster aanvragen? Neem contact op met een van onze specialisten.

Of bel 0164 63 25 55

Problematiek

• Slechte smering en koeling gedurende verspaning en tijdens het slijpen zorgt voor grote frictie en dus snelle en dure slijtage van de apparatuur.
• Slijtage zorgt tevens voor slecht en onnauwkeurig werk, en tevens voor productie-uitval.
• Slechte koelvloeistoffen geven grote problemen: bacteriegroei, stankoverlast, verstoppingen in aanvoerleidingen en filters, kans op huidziekten, corrosievorming op werkstuk en machine.
• Veel koelsmeermiddelen bevatten kankerverwekkende stoffen zoals fenol en nitriet en tevens milieubelastende bestanddelen zoals zware metalen.

De oplossing

Ecool 115 M is zeer vriendelijk voor mens, milieu en machine. Ecool 115 M biedt een perfecte en langdurige smering en staat dus garant voor een kwalitatief hoogstaand werkstuk.

Speciale voordelen

• Ecool 115 M is zeer economisch in gebruik vanwege de lage dosering: 2-5%
• Ecool 115 M is zeer economisch in gebruik vanwege de lange standtijd: tot 18 maanden is zelfs mogelijk
• Ecool 115 M vergt weinig onderhoud en controle
• Ecool 115 M voorkomt het optreden van schimmels en gisten
• Ecool 115 M voorkomt bacteriegroei en geeft geen stank bij stilstand
• Ecool 115 M is vriendelijk voor mens, machine en milieu
• Ecool 115 M bevat geen amines, fenol, nitriet, zink of andere zware metalen en is chloorvrij
• Ecool 115 M geeft geen schuimvorming
• Ecool 115 M heeft een uitstekende hard-waterstabiliteit
• Ecool 115 M heeft uitstekende corrosiewerende eigenschappen en een stabiele pH

De toepassing

  • vlakken, draaien, frezen, boren en zagen
  • rond en centerloos slijpen
  • licht tot middelzwaar verspanen
  • voor het afpersen van warmtewisselaars, heaters, coolers en andere gesloten systemen dit ter voorkoming van roestvorming

Note: Bij het frezen bepalen de ‘aanzet’ en de ‘snedediepte’ de bewerkingstijd van een onderdeel. De aanzet en snedediepte zijn van veel factoren afhankelijk o.a.: stabiliteit van de opspanning, hardheid materiaal, freestype, standtijd gereedschap, stabiliteit machine en de koelsmeerolie!

Ecool 115 M kan met haar ISEGA keurmerk een wezenlijke taak vervullen voor levensmiddelen –en aanverwante bedrijven, die volgens de H.A.C.C.P.-richtlijnen moeten werken. Vervuiling vormt een "kritisch punt" en dient onder voortdurende controle te staan. Ecool 115 M draagt bij aan een gecontroleerde werkomgeving en is ook uitstekend in te passen binnen de BRC en IFS standaarden.

Isega is een onafhankelijk Duits onderzoeksinstituut en geeft certificaten uit bij geschiktheid van reinigingsproducten voor de voedingsmiddelenindustrie.

Opmerkingen

Vanwege de zeer lage oppervlaktespanning van Ecool 115 M in oplossing, lost het de eerder gebruikte emulsies bij oudere verspaningsmachines op. Het zal eventueel noodzakelijk kunnen zijn de desbetreffende machines na 6 tot 8 weken nogmaals te verversen

Werkwijze

Om het onderhoud te vergemakkelijken en professioneel en gedegen uit te voeren heeft Eco-Point een samenwerkingsverband met PH Plus Services. Vraag uw productadviseur naar de mogelijkheden. PH Plus Services is gespecialiseerd in het schoonmaken, desinfecteren en aanmaken van koelsmeer systemen.
Indien men geen gebruik maakt van de diensten van PH Plus Services dient men zelf te reinigen en desinfecteren. De volgende werkwijze kan dan worden gehanteerd:

Voeg 0.1-0.2% systeem desinfectant (vraag uw productadviseur naar juiste product) toe en laat enkele dagen meedraaien. Tap de vloeistof (en drap) af uit het systeem, en spoel door met een Ecool 115 M verdunning (2%-3%). Dit om de oude emulsie te verwijderen. Breng hierna het systeem op het gewenste percentage, door de Ecool 115 M bij het water te mengen. *Neem vers water! Wanneer u bijvoorbeeld een brandslang gebruikt voor het afvullen van uw systeem deze eerst 10 minuten door laten lopen. Controleer het juiste verdunningspercentage door middel van de refractometer. Raadpleeg uw productadviseur. Meet de eerste dag enkele keren de concentratie. De concentratie dient te liggen tussen 2% en 5%. Hoger dan 5% is niet aan te raden. Bij een concentratie lager dan 2% is roestwering niet meer gewaarborgd.
Tip: maak 1 of twee personen verantwoordelijk voor de kwaliteit van de koelemulsie. Gebruik een logboek/ aftekenlijst om alle metingen en opmerkingen in te noteren.

Voor het afpersen adviseren wij een verdunning van 2-5%. Wanneer u de verdunning maakt adviseren wij u de Ecool 115 M bij het water te voegen en niet andersom, dit om schuimvorming te voorkomen.

Verpakking

Eco-Point International verpakt haar producten in metaal of in polyethyleen H.D. en neemt bij vervolgorders lege/schone verpakking kosteloos retour voor recycling of reconditionering. P.E. heeft bij verbranding geen schadelijk effect op het milieu.

Alle onderhouds- en reinigingsmiddelen voor de sector 'Metaal'

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
  • Producten zonder gevarensymbolen
  • Eigen laboratorium en kenniscentrum
  • Persoonlijk advies op locatie
  • Ecologisch en economisch in gebruik
  • Specialist in professionele reinigingsproducten

Vind hier uw onderhouds- en schoonmaakmiddelen