Remosolv SE2 GVOS arme inktverwijderaar voor toepassing in o.a. flexo- en diepdrukkerijen, met hoge opnamecapaciteit en goede dieptewerking

Snelwerkende, VOS arme inktverwijderaar voor toepassing in o.a. flexo- en diepdrukkerijen, met hoge opnamecapaciteit en goede dieptewerking.

Remosolv SE2 G is een snelwerkende inktreiniger, geformuleerd uit biologisch afbreekbare bestanddelen. Speciaal ontwikkeld om veilig, snel en ecologisch verantwoord inkten en coatings te verwijderen. Gezien het veilige en ecologisch verantwoorde karakter van Remosolv SE2 G is het product revolutionair en een vervanger voor vele chemische milieubelastende en gezondheidsschadelijke afbijt-/oplosmiddelen, zoals aceton, alcohol, thinners en MEK. Door een slimme combinatie van grondstoffen wordt een lang werkende, VOS-arme reiniger verkregen die bovendien goed in rasters en cellen reinigt.

Witte drum 10 liter + ventieldop

Witte drum 20 liter + ventieldop

Drum 60 liter

Drum 200 liter kunststof

Multibox 1000 ltr

Meer weten over dit product? Of meteen een testmonster aanvragen? Neem contact op met een van onze specialisten.

Of bel 0164 63 25 55

Problematiek

Daar waar inkten of coatings verwijderd moeten worden, gebruikt men vaak agressieve, zeer vluchtige, schadelijke en milieubelastende producten, vaak gebaseerd op stoffen als methyleenchloride, aceton, MEK, alcohol, ethylacetaat, thinner, tolueen, etc. Deze stoffen zijn zeer schadelijk voor mens en milieu. Veel van deze stoffen leveren dan ook een grote bijdrage aan de vorming van OPS (Organo Psycho Syndroom of ‘schildersziekte’). Door de hoge dampspanning van deze vluchtige stoffen moeten deze aangemerkt worden als VOS (Vluchtige Organische Stof)

De oplossing

Remosolv SE2 G is mild van geur en absoluut vrij van methyleenchloride, ketonen en aromatische koolwaterstoffen en bestaat uit biologisch afbreekbare bestanddelen. Remosolv SE2 G werkt snel en is veilig in gebruik en bevat bovendien minder dan 5% VOS.

Speciale voordelen

 • Remosolv SE2 G verwijderd zowel natte als ingedroogde flexo- en diepdrukinkten.
 • Remosolv SE2 G heeft een milde geur en is dus prettig in gebruik.
 • Remosolv SE2 G bevat zeer weinig VOS (<5%) en is daardoor een gezond alternatief voor aceton, ethylacetaat en andere vluchtige oplosmiddelen.
 • Remosolv SE2 G is veilig in gebruik mede door een hoog vlampunt.
 • Remosolv SE2 G is zuinig in gebruik, door een hoge opnamecapaciteit.
 • Remosolv SE2 G geeft door de lage oppervlaktespanning een uitstekende penetratie in cellen en napjes van drukvormen en rasterwalsen.
 • Remosolv SE2 G is siliconenvrij.
 • Remosolv SE2 G beperkt de inzet van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s)
 • Remosolv SE2 is voor 95% VOS vrij wat gunstig is voor de VOS-boekhouding, daarbij is een minder vluchtig product ook zuiniger in gebruik.

De toepassing

Remosolv SE2 G kan ingezet worden voor de verwijdering van o.a. 2-componenten lakken, UV-, NC en andere solvent inkten, in diep- en flexodrukkerijen. Ook geschikt voor het verwijderen van vernissen, lakken en bepaalde lijmsoorten.

Opmerkingen

Ondanks het feit dat Remosolv SE2 G een veilig product is verdient het de aanbeveling langdurig huidcontact te vermijden, dit in verband met de sterk ontvettende eigenschappen. Op kunststoffen en andere gevoelige ondergronden eerst uitproberen.

Werkwijze

Remosolv SE2 G gelijkmatig opbrengen met kwast, via nevelen of het voorwerp dompelen in de Remosolv SE2 G.
Wals/cilinder benatten (spray of doek), in laten werken en afnemen met droge doek.
De inwerktijd varieert van 1 tot 30 min. afhankelijk van het te verwijderen systeem, de omgevingstemperatuur en de totale laagdikte. Na gebruik afnemen met een vochtige doek of af spoelen met water. Na reinigen van vloeren zijn, met behulp van een schrobzuigmachine, eventuele resten eenvoudig te verwijderen.

Materiaalverbruik

Materiaalverbruik: ± 250 ml/m² afhankelijk van het te verwijderen systeem, de omgevingstemperatuur en de laagdikte.

Verpakking

Eco-Point International verpakt haar producten in metaal of in polyethyleen H.D. en neemt bij vervolgorders lege/schone verpakking kosteloos retour voor recycling of reconditionering. P.E. heeft bij verbranding geen schadelijk effect op het milieu.

Sprayflessen van Eco-Point International zijn gemaakt van HDPE of PET: licht van gewicht, gering grondstofverbruik per verpakking, gering energieverbruik bij productie, vrijwel onbreekbaar, dus een lange levensduur, geringe hoeveelheden afval bij productie en latere recycling, geen schadelijke stoffen bij verbranding, 100% recyclebaar.

Alle onderhouds- en reinigingsmiddelen voor de sector 'Grafisch'

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
 • Producten zonder gevarensymbolen
 • Eigen laboratorium en kenniscentrum
 • Persoonlijk advies op locatie
 • Ecologisch en economisch in gebruik
 • Specialist in professionele reinigingsproducten

Vind hier uw onderhouds- en schoonmaakmiddelen