Remosolv SE2 CVOS arm spoelmiddel voor het reinigen van spuitapparatuur voor het verwerken van verven, lakken en coatings.

Snelwerkende, VOS arm spoelmiddel voor het reinigen van spuitapparatuur voor het verwerken van verven, lakken en coatings.

Remosolv SE2 C is een snelwerkend spoelmiddel, geformuleerd uit biologisch afbreekbare bestanddelen. Speciaal ontwikkeld om veilig, snel en ecologisch verantwoord verven, lakken en coatings te verwijderen en uit te spoelen. Gezien het veilige en ecologisch verantwoorde karakter van Remosolv SE2 C is het product revolutionair en een vervanger voor vele chemische, milieubelastende en gezondheidsschadelijke afbijt-/oplosmiddelen, zoals aceton, alcohol, thinners en MEK. Door een slimme combinatie van grondstoffen is een lang werkende, VOS-arme reiniger verkregen die bovendien goed in de kleinste holtes en bochtjes reinigt.

Witte drum 10 liter + ventieldop

Witte drum 20 liter + ventieldop

Drum 60 liter

Multibox 1000 ltr

Meer weten over dit product? Of meteen een testmonster aanvragen? Neem contact op met een van onze specialisten.

Of bel 0164 63 25 55

Problematiek

Daar waar verven, lakken of coatings verwijderd moeten worden, gebruikt men vaak agressieve, zeer vluchtige, schadelijke en milieubelastende producten, vaak gebaseerd op stoffen als methyleenchloride, aceton, MEK, alcohol, ethylacetaat, thinner, tolueen, etc. Deze stoffen zijn zeer schadelijk voor mens en milieu. Veel van deze stoffen leveren dan ook een grote bijdrage aan de vorming van OPS (Organisch Psychosyndroom of ‘schildersziekte’). Door de hoge dampspanning van deze vluchtige stoffen moeten deze aangemerkt worden als VOS (Vluchtige Organische Stof)

De oplossing

Remosolv SE2 C is mild van geur en absoluut vrij van methyleenchloride, ketonen en aromatische koolwaterstoffen en bestaat uit biologisch afbreekbare bestanddelen. Remosolv SE2 C werkt snel en is veilig in gebruik en bevat bovendien minder dan 5% VOS.

Speciale voordelen

 • Remosolv SE2 C verwijderd zowel natte als ingedroogde verven, lakken en coatings.
 • Remosolv SE2 C heeft een milde geur en is dus prettig in gebruik.
 • Remosolv SE2 C bevat zeer weinig VOS (<5%) en is daardoor een gezond alternatief voor aceton, ethylacetaat, thinner en andere vluchtige oplosmiddelen.
 • Remosolv SE2 C is veilig in gebruik mede door een hoog vlampunt.
 • Remosolv SE2 C is zuinig in gebruik, door een hoge opnamecapaciteit.
 • Remosolv SE2 C geeft door de lage oppervlaktespanning een uitstekende penetratie in diverse kleine onderdeeltjes. Met name ontwikkeld voor de reiniging van spuitapparatuur.
 • Remosolv SE2 C is siliconenvrij.
 • Remosolv SE2 C beperkt de inzet van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)
 • Remosolv SE2 is voor 95% VOS vrij wat gunstig is voor de VOS-boekhouding, daarbij is een minder vluchtig product ook zuiniger in gebruik.

De toepassing

Remosolv SE2 C kan ingezet worden voor de verwijdering van o.a. 2-componenten systemen, alsmede alkydsystemen. Ook geschikt voor het verwijderen van vernissen, lakken en bepaalde lijmsoorten.

Remosolv SE2 C heeft een elektrische geleidbaarheid van 22900 pS/m (SGS SPI 512).

Dit betekent een kleinere kans op opbouw van statische elektriciteit.

Opmerkingen

Ondanks het feit dat Remosolv SE2 C een veilig product is verdient het de aanbeveling langdurig huidcontact te vermijden, dit in verband met de sterk ontvettende eigenschappen. Op kunststoffen en andere gevoelige ondergronden eerst uitproberen.

Remosolv SE2 C kan met haar ISEGA keurmerk een wezenlijke taak vervullen voor levensmiddelen –en aanverwante bedrijven, die volgens de H.A.C.C.P.-richtlijnen moeten werken. Vervuiling vormt een "kritisch punt" en dient onder voortdurende controle te staan. Remosolv SE2 C draagt bij aan een gecontroleerde werkomgeving en is ook uitstekend in te passen binnen de BRC en IFS standaarden.

*Is een onafhankelijk Duits onderzoeksinstituut en geeft certificaten uit bij geschiktheid van reinigingsproducten voor de voedingsmiddelenindustrie.

Werkwijze

Reservoir volledig leegmaken van restanten, reservoir gedeeltelijk vullen met Remosolv SE2 C, zodanig dat de pomp juist kan rondspoelen. Laat circulatie enige tijd plaatsvinden (minuten tot een uur). Vloeistof uitnemen en eventueel herhalen.
Remosolv SE2 C gelijkmatig opbrengen met kwast, via nevelen of het voorwerp dompelen in de Remosolv SE2 C.

Ook geschikt voor dompeltoepassingen voor bijv. nozzles. Bewerking kan met gebruik van Ultrasoon apparatuur worden ondersteund. Let op dat de temperatuur beperkt blijft tot 10°C onder het vlampunt. Raadpleeg tevens het veiligheidsinformatieblad voor juist gebruik.
Na gebruik afnemen met een vochtige doek of af spoelen met water.
Na reinigen van vloeren zijn, met behulp van een schrobzuigmachine, eventuele resten eenvoudig te verwijderen.

Materiaalverbruik

Afhankelijk van het te verwijderen systeem, de omgevingstemperatuur en de laagdikte.

Verpakking

Eco-Point International verpakt haar producten in metaal of in polyethyleen H.D. en neemt bij vervolgorders lege/schone verpakking kosteloos retour voor recycling of reconditionering. P.E. heeft bij verbranding geen schadelijk effect op het milieu.

Sprayflessen van Eco-Point International zijn gemaakt HDPEE of PET : licht van gewicht, gering grondstofverbruik per verpakking, gering energieverbruik bij productie, vrijwel onbreekbaar, dus een lange levensduur, geringe hoeveelheden afval bij productie en latere recycling, geen schadelijke stoffen bij verbranding, 100% recyclebaar.

Alle onderhouds- en reinigingsmiddelen voor de sector 'Chemie'

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
 • Producten zonder gevarensymbolen
 • Eigen laboratorium en kenniscentrum
 • Persoonlijk advies op locatie
 • Ecologisch en economisch in gebruik
 • Specialist in professionele reinigingsproducten

Vind hier uw onderhouds- en schoonmaakmiddelen