Raileco 105NF Areinigen treinen, trams, bussen en metro`s

Schuimende speciaalreiniger voor het reinigen van treinen, trams, bussen en metro’s. Unieke formulering door de combinatie van surfactants, sequestreermiddelen en oplosversterkers.

Raileco 105NF is speciaal ontwikkeld om railgeleide voertuigen te ontdoen van vervuilingen. Door het schuimende karakter is het eenvoudig aan te brengen en kan met een geringe hoeveelheid een groot oppervlak gereinigd worden. Daarnaast maakt schuimvorming een langere inwerktijd mogelijk. Door de combinatie van schuim, oplosversterker en metaalbinders wordt een optimaal resultaat verkregen.

Witte drum 10 liter

Witte drum 20 liter

Drum 60 liter

Drum 200 liter kunststof

Multibox 1000 ltr

Meer weten over dit product? Of meteen een testmonster aanvragen? Neem contact op met een van onze specialisten.

Of bel 0164 63 25 55

Problematiek

Treinen, trams, bussen en metro’s vervuilen door atmosferische vervuilingen, met name in stedelijke gebieden. Naast atmosferische vervuiling zijn ook vaak metaaldeeltjes als koper en ijzer hier de oorzaak van een vervuilde aanblik. Deze deeltjes komen vrij bij wrijving over rails, stroomkabels, stroomafnemers, remmen, etc. Vaak moeten producten worden ingezet op basis van schadelijke stoffen als NTA en/of fluorwaterstofzuur worden ingezet. Tevens kunnen op zuur gebaseerde producten aanleiding geven to corrosie, met name indien onvoldoende wordt nagespoeld.
De eerste aanblik van een voertuig is het visitekaartje van de vervoersmaatschappij en dient er dus netjes en verzorgd uit te zien.

De oplossing

Raileco 105NF is een zeer krachtige, geconcentreerde reiniger, die op plaatsen waar metro’s, trams, bussen en treinen worden gewassen zowel handmatig als d.m.v. schuimapparatuur kan worden ingezet. Naast een goede reiniging wordt roestvorming voorkomen zonder gebruik te maken van NTA of fluorwaterstofzuur of andere aantastende zuren. Raileco 105NF kan met name worden ingezet om een periodieke “nulbeurt” uit te voeren en het uiterlijk van rijtuigen weer op het gewenste niveau te krijgen, maar ook voor de periodieke (maandelijkse/ wekelijkse/ dagelijkse) wasbeurten is Raileco 105NF uitermate geschikt.

Speciale voordelen

 • Raileco 105NF is volledig biologisch afbreekbaar vanwege haar specifiek geselecteerde bestanddelen
 • Raileco 105NF is waterverdunbaar
 • Raileco 105NF bevat een “metaalbinder” op natuurlijke basis
 • Raileco 105NF is schuimend aan te brengen en kan daardoor lang(er) inwerken
 • Raileco 105NF heeft roestwerende/remmende eigenschappen
 • Raileco 105NF is niet corrosief, dus veilig in gebruik
 • Raileco 105NF is bevat geen NTA, fosfaat, fluorwaterstofzuur of EDTA en heeft geen nadelige invloed op de waterzuivering
 • Raileco 105NF bevat een gemakkelijk afbreekbare oplosversterker.
 • Raileco 105NF is slechts gelabeld met een uitroepteken (H319) en vanaf 60% reeds gevaarsymboolvrij!

De toepassing

 • het reinigen van trams, metro’s, bussen en treinen
 • het verwijderen van metaalaanslag anders dan corrosie
 • het verwijderen van atmosferische vervuiling
 • het reinigen van locomotieven
 • het opfrissen van kunststoffen en rubbers (eerst bestendigheid uittesten)
 • het ontvetten van schilderwerk

Opmerkingen

Voordat Raileco 105NF op aluminium of kunststoffen wordt gebruikt eerst uittesten. Het product kan bij een hoge concentratie verf dof maken. Restanten altijd afspoelen met water of afnemen met een natte spons.

Raileco 105 NF A heeft de erkenning Groen Gedaan! gekregen.


De erkenning Groen Gedaan! wordt verstrekt aan producenten van producten waaraan eisen worden gesteld in het kader van de certificering Duurzaam Repareren, Duurzaam Herstel en/of Duurzaam Autowassen.

Werkwijze

Raileco 105NF heeft natuurlijke oppervlakteactieve bestanddelen die de oppervlaktespanning van de reinigingsoplossing zodanig verlagen dat het product zelfs in haarscheurtjes diep binnendringt, zodat ook daar de reiniging plaats vindt.

In het algemeen zal Raileco 105NF via een schuimsysteem worden verwerkt. Verdun hiertoe het product een aantal malen (afhankelijk van de vervuiling kan dit variëren tussen 50 en 2%).
Door de juiste verhouding lucht en product kan de stevigheid van het schuim worden ingesteld en dus ook de hechting en daarmee de inwerktijd. (raadpleeg tevens de gegevens van de schuimapparatuur).
Schuim aanbrengen van onder naar boven op verticale oppervlakken, in laten werken en evt. ondersteunen met borstel, bezem of doek.
Altijd naspoelen met schoonwater.
Inwerktijd kan variëren tussen 1 en 45 minuten.
Het schuim niet in laten drogen of in de volle zon gebruiken, dit kan vlekvorming in de hand werken.

Verpakking

Eco-Point International verpakt haar producten in metaal of in polyethyleen H.D. en neemt bij vervolgorders lege/schone verpakking kosteloos retour voor recycling of reconditionering. P.E. heeft bij verbranding geen schadelijk effect op het milieu.

Sprayflessen van Eco-Point International zijn gemaakt van PE of PET: licht van gewicht, gering grondstofverbruik per verpakking, gering energieverbruik bij productie, vrijwel onbreekbaar, dus een lange levensduur, geringe hoeveelheden afval bij productie en latere recycling, geen schadelijke stoffen bij verbranding, 100% recyclebaar.

Alle onderhouds- en reinigingsmiddelen voor de sector 'Automotive'

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
 • Producten zonder gevarensymbolen
 • Eigen laboratorium en kenniscentrum
 • Persoonlijk advies op locatie
 • Ecologisch en economisch in gebruik
 • Specialist in professionele reinigingsproducten

Vind hier uw onderhouds- en schoonmaakmiddelen

Downloads