Betaal veilig en snel met iDeal

Ontvang proefmonster

Professioneel schoonmaken

Wat is professioneel schoonmaken?

Professionele schoonmaak (ook wel industriële schoonmaak genoemd) onderscheid zich van huishoudelijke schoonmaakwerkzaamheden. Bij professionele reiniging en onderhoud worden vaak grote oppervlakken schoongemaakt, worden machines en gereedschappen ingezet, wordt gewerkt met werkinstructies en is dikwijls veel vakkennis vereist.

 

Waar wordt professionele schoonmaak ingezet?

chemische industrie

automotive

grafische industrie

metaal industrie

gezondheidszorg

groot keuken en horeca activiteiten

voedsel- en drankindustrie

facilitaire dienstverlening

professioneel schoonmaken

Waarom is het zo belangrijk?

Door professioneel en duurzaam schoon te maken wordt bijgedragen aan hygiëne en welzijn van mensen, maar aan de verhoging van de productiviteit. Daarnaast draagt professioneel onderhoud bij aan het behoud van kostbare materialen en apparatuur.

 

Veiligheidsinformatiebladen

Alle producenten zijn verplicht veiligheidsinformatiebladen, de zogenaamde VIB’s, te verstrekken en up to date te houden om ervoor te zorgen dat het product op de juiste manier kan worden ingezet en er juist gehandeld kan worden bij calamiteiten.

 

Gevarensymbolen

Lees altijd het etiket, gebruiksinstructies, doseerinfo en de veiligheidsaanbevelingen. Hoe minder gevarensymbolen op het etiket, hoe veiliger het product. Houd hierbij ook rekening met de concentratie en de verdunbaarheid van het product.

 

De oplossingen van Eco-Point

Eco-Point produceert en levert ecologische producten voor professioneel gebruik. Door de diversiteit van ons productengamma kunnen we oplossingen bieden bij alle voorkomende industriële vervuilingen. Denk aan het verwijderen van vet, kalk, lijm, inkt, roest en verf. Maar ook het reinigen van vloeren, wassen van ramen etc.. Bijna alle producten van Eco-Point zijn vrij van gevaarsymbolen. Ze zijn een veilig alternatief voor milieubelastende producten zoals chloor, thinner, aceton en wasbenzine. Door gebruik van de producten van Eco-Point worden de risico’s voor mens en machine zo klein mogelijk gemaakt.

 

Eigen kenniscentrum

Eco-Point heeft een eigen kenniscentrum met specialisten die op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en reinigings- en productapplicaties. Deze kennis delen we graag door middel van training en opleiding op locatie. Indien gewenst kunnen we dit op andere manieren organiseren, bijvoorbeeld via een webinar, video of conference call. kenniscentrum@eco-point.com

 

Laat u adviseren

We zijn niet alleen fabrikant en leverancier in professionele reinigingsmiddelen, maar ook uw partner. Daarom komen we altijd bij u op locatie voor persoonlijk advies en demonstratie van geschikte producten. We zijn benieuwd naar uw situatie, toepassingsgebied en waar u nu tegenaan loopt!