Betaal veilig en snel met iDeal

Ontvang proefmonster

Welke ontvetter is geschikt?

Ontvetten maakt het mogelijk om alle sporen van vet en oliën uit ieder onderdeel te verwijderen. Vet en olie kunnen niet worden opgelost in water. Een emmertje met sop, water en spons is dan ook niet voldoende. De vettige oppervlakken kunnen enkel worden schoongemaakt met speciale, veilige ontvetters. Zowel in de schilders-, afbouw- en onderhoudsbedrijven, metaalbedrijven, maar zeker ook in de scheeps- en jachtbouw, de kunststofindustrie en petrochemie is het van belang met krachtige ontvetters te werken. Eco-Point beschikt over meerdere krachtige, veilige ontvetters.

ontvetten

Veilige ontvetters

Eco-Point heeft meerdere veilige, gevaarsymboolvrije alternatieven en vervangers voor verontreinigende andere producten:

BioSafe – Krachtige, biologisch afbreekbare, industriële reiniger / ontvetter met de toevoeging van natuurlijke soda en oplosversterkers. Ook de toevoeging van biobased complexeermiddelen maakt het product revolutionair en een vervanger voor vele chemische, milieubelastende ontvetters.

Safeco – Snel werkende reiniger/ontvetter gebaseerd op veilige en makkelijk afbreekbare oplosmiddelen, voor de verwijdering van allerlei vervuilingen in een chemisch gerelateerde omgeving zoals lijmen, kitten, harsen etc., en behoeft geen gevaarsymbolen.

Bio-Degreaser – VOS-vrije reiniger en ontvetter, met de kracht van natuurlijke oplosmiddelen. E.P. Bio Degreaser voldoet aan de term: Safe&Save; het product is vrij van CLP labelling en ongevaarlijk voor gebruik, transport en opslag en daarnaast verdunbaar met water wat het product kostenefficiënt maakt.

Reinigen in een ontvetbak

Je kunt ervoor kiezen om de machineonderdelen handmatig te ontvetten, maar makkelijker is om dit in een speciale ontvetbak te doen. Deze bak, ook wel spoeltafel of onderdelenreiniger genoemd, heeft een open reservoir waar de ontvetter vloeistof in ligt, zodat je zelf je onderdelen kunt ontvetten.

Er bestaan ook volautomatische systemen die via een vooraf ingestelde temperatuur en tijdschakelaar een wasprogramma draaien om alle oliën en vetten af te breken.

Eco-Point beschikt tevens over ontvetter vloeistoffen welke geschikt zijn voor ontvetbakken en industriële wasmachines.