Betaal veilig en snel met iDeal

Ontvang proefmonster

Staat uw RI & E veilig op groen?

Een Risico-Inventarisatie (RI & E)  is verplicht voor ieder bedrijf dat werknemers in dienst heeft. Eco-Point helpt u op weg met de gratis Quick Scan voor schadelijke chemische stoffen.

> Vraag hier uw gratis Quick Scan aan!

Gezonde arbeidsomstandigheden
Een RI & E bestaat uit een lijst van alle veiligheids- en gezondheidsrisico’s in het bedrijf, plus een plan van aanpak om deze risico’s op te lossen. De eerste stap is inventariseren met welke werkrisico’s een organisatie te maken heeft. Er zijn verschillende soorten risico’s, zoals veiligheidsrisico’s, fysieke en psychosociale risico’s, maar ook omgevingsrisico’s.

Met een up-to-date RI & E draagt u actief bij aan de veiligheid en gezondheid van uw werknemers. Bovendien kunt u er veel ellende door voorkomen. Wist u dat er gemiddeld tien werknemers per dag overlijden aan beroepsziekten? En dat als een werknemer aannemelijk kan maken dat zo’n ziekte door het werk komt, de werkgever aansprakelijk is?

Gratis Quick Scan

Een van de veelvoorkomende veiligheidsrisico’s in bedrijven heeft betrekking op het werken met gevaarlijke stoffen zoals thinner, aceton en wasbenzine. Weet u met welke schadelijke stoffen er in uw bedrijf wordt gewerkt? De Quick Scan van Eco-Point brengt dit snel en overzichtelijk in kaart. De scan controleert ook meteen of de wettelijk verplichte veiligheidsinformatie over deze producten verzameld is, hoe dit is bijgehouden en of de informatie actueel is.

Gevaarsymboolvrij

Eco-Point werkt al meer dan dertig jaar aan een schonere wereld, die begint op uw gevaarsymboolvrije werkvloer. In ons eigen lab produceren we reinigingsoplossingen uit natuurlijke grondstoffen, plantenextracten en reststromen uit de levensmiddelenindustrie die veilig zijn voor mens, milieu en machine. Een goede basis voor een chemisch veiligheidsbeleid die past in elk bedrijf. Zo zijn deze vier alternatieven voor aceton, thinner en wasbenzine gegarandeerd gevaarsymboolvrij:

  • BioSafe: watergedragen reiniger/ontvetter voor alle dagelijks voorkomende reinigingsapplicaties zoals het reinigen van machines en het verwijderen van conserveringsolie.
  • Ecoatex: hét alternatief voor spoelthinner voor het verwijderen van inkt, de reiniging van spuitpistolen en andere verf- en coatingapparatuur.
  • Safeco Fresh: verwijdert olie, vetten, lijm, kit en inkt.
  • Solvega 300: biobased ontvetter voor zowel handmatige ontvetting als gebruik in spoeltafels/ontvetbakken (Promatic 200). Ideaal voor het ontvetten van assen.

Werk veilig

Duizenden bedrijven wereldwijd gebruiken de topkwaliteit reinigingsmiddelen van Eco-Point. Wilt u met uw bedrijf ook op een gezonde, veilige en duurzame manier bijdragen een schonere wereld? Dan is Eco-Point uw natuurlijke partner en een slimme groene keuze.

Start vandaag nog!

  • Doe de gratis Quick-Scan.
  • Lees meer over gevaarsymboolvrije reinigings-, schoonmaak- en ontvettingsmiddelen producten van Eco-Point en vraag hier gratis testmonsters aan.

Vragen of meer informatie?

Benieuwd hoe u uw organisatie veiliger kunt reinigen? Vul het contactformulier in of bel: +31 164 63 25 55. Samen volgen we de groene route naar veiligheid voor mens, milieu en materiaal.

 

 

 

 

Schoon zonder milieubelasting

“Het product Ecoatex bleek een gouden greep”. Aan het woord is Elsbeth van de Laar, eigenaar en oprichter van Kleurstuc.

Lees meer
Handhygiëne op orde?

We boeken weer vakanties, gaan massaal naar festivals, omhelzen elkaar en schudden elkaars handen alsof corona nooit heeft bestaan.

Lees meer
Blij dat we thinner en koudontvetter hebben vervangen
Lees meer