Nieuwsbericht: Meedenken, ontzorgen en kosten besparen

Polyplastic is een toeleverancier van de caravan en camper industrie. Al meer dan 50 jaar dragen zij diverse oplossingen aan voor fabrikanten van vrijetijdsvoertuigen variërend van vensters tot zonnedaken en luiken. Zij maken PMMA glasramen, ook wel (poly-)acryl genoemd.

Het proces (zoals het voorheen ging)


Na het produceren van deze glasramen worden ze middels zeefdruk van een kleurtje voorzien. Het zeefraam moet tussendoor gereinigd worden om na de productierun de eindreiniging plaats te laten vinden. De tussenreiniging wordt op het zeefraam in de carrousel ter plaatse gedaan met een stevig solvent, zodat de medewerker daarna nog een aantal rondes door kan gaan met produceren. Als de ramen allemaal bedrukt zijn, wordt het zeefraam uitgebouwd en de een zeeframen wasstraat gebracht om de eindreiniging te laten plaatsvinden. Daarna wordt het zeefraam opgeslagen voor later gebruik.

Omdenken(zoals het nu gaat)


De zeeframen werden voorheen gereinigd(zowel de tussenreiniging als de eindreiniging) met een thinnerachtige oplosmiddel. Polyplastic is enorm gefocust op het continue verbeteren van de organisatie en wilde veilige producten inzetten voor hun medewerkers. Jorn Haverkamp en Martin Isarin, verantwoordelijk voor Research and Testing zijn hier mee aan de slag gegaan. Voor de tussenreiniging is de Ecologische Safeco Special geadviseerd omdat deze iets vluchtiger moest zijn, om daarna snel weer verder te kunnen gaan met produceren. Voor de eindreiniging in de wasstraat is E.P. Proplex geadviseerd. Ook een ecologische reiniger, met een hoog vlampunt en volledig vrij van gevarensymbolen. Beiden zijn volledig biologisch afbreekbaar.


Meedenken, ontzorgen en kosten besparen


Een extra voordeel van E.P. Proplex is, dat het na gebruik geregenereerd wordt en daarna weer terug gaat naar de klant voor hergebruik. Van 1000 liter ingezameld vervuild materiaal wordt minimaal 60% aan schoon materiaal teruggewonnen. Een enorme kostenbesparing én ook nog eens goed voor de ecologische voetafdruk van Polyplastic.





 • Reiniger hoestschermen plexiglas

  20/01/2021

  Lastoclear is geschikt voor het reinigen van lexaan, polycarbonaat, plexiglas en perspex. Aanbevolen door Sabic en Covestro... lees verder

 • Vervanger voor aceton

  18/01/2021

  Veilige alternatieven voor aceton met dezelfde werking. Lees hier de voordelen die firma Steurs heeft genoten door aceton te vervangen.... lees verder

 • Meedenken, ontzorgen en kosten besparen

  12/01/2021 Van 1000 liter ingezameld vervuild materiaal wordt minimaal 60% aan schoon materiaal teruggewonnen. 

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
 • Producten zonder gevarensymbolen
 • Eigen laboratorium en kenniscentrum
 • Persoonlijk advies op locatie
 • Ecologisch en economisch in gebruik
 • Specialist in professionele reinigingsproducten

Schrijf u in voor
de Eco-Point nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alles op het gebied van reiniging en ecologie!

Onderhouds- en reinigings-middelen per branche