Nieuwsbericht: Voorkom verspreiding Coronavirus

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

Vanuit de overheid (RIVM), Sciensano en NVZ is het (dwingende) advies in de bestrijding van het coronavirus om met name te letten op hygiëne:
• Was regelmatig en grondig de handen, hierbij volstaat een ‘gewone’ handzeep.
• Nies en hoest in de ellenboog
• Voorkom handen schudden
• Gebruik bij neus snuiten papieren zakdoekjes en gooi deze gelijk weg op juiste wijze.

Met name op gebied van het eerste punt kan Eco-Point iets voor u betekenen. Ook wordt het grondig en frequenter schoonmaken van contactoppervlakken geadviseerd.

Welke zeep is geschikt?

Via de handen kunnen makkelijk ziekteverwekkers worden verspreid. Door regelmatig je handen te wassen met water en zeep, verklein je de kans dat je zelf of iemand in je omgeving ziek wordt.

Desinfecterende zeep gebruiken is niet nodig. Wassen met water en zeep is voldoende. Dit volstaat om besmetting tegen te gaan en voorkomt dat bacteriën resistent worden tegen het desinfectiemiddel.

Door een uitgekiende combinatie van ingrediënten en juiste pH verkrijgt Des-Eco zijn extra hygiënische eigenschappen en is daarnaast een prima algemene handzeep.
Des-Eco is vrij van alcoholen of andere schadelijke oplosmiddelen en breed inzetbaar: ziekenhuizen en zorginstellingen, openbare gebouwen, kantoren, sanitaire ruimten, in een productieomgeving en levensmiddelen industrie. Past ook perfect binnen de HACCP-richtlijnen waar deze bedrijven aan moeten voldoen. Het unieke aan Des-Eco is dat het zowel hygiënisch reinigt als verzorgt, het is dus een twee-in-één handzeep. Des-Eco is gevaarsymboolvrij.


Als er geen stromend water aanwezig is, dan is het gebruik van een desinfecterende handgel op alcoholbasis een alternatief. Dit werkt alleen als er geen zichtbaar vuil aan de handen zit.

Extra aandacht voor schone contactvlakken

Ten tijden van een epidemie is het belangrijk om extra te letten op schone contactvlakken. Dat zijn de kritische plekken waar de overdracht van ziekteverwekkers het vaakst plaatsvindt. Hiervoor adviseren wij Glasprox te gebruiken. Glasprox is de veilige reiniger voor harde oppervlakken: deurgrepen, lichtschakelaars, toetsenborden, muizen, desks, buitenkant van diverse gebruiksapparatuur, etc.

Zowel Des-Eco als Glasprox ondersteunen het advies van RIVM mede omdat ze op zepen gebaseerd zijn. Het is juist die zeepwerking die inwerkt op het lipide membraan (envelopped virusses) waardoor het virus zijn activiteit verliest. Vandaar ook dat een (hand)zeepgebaseerd product volstaat. Het is wel zaak om het goed in te laten werken. Volg daarom ook de wasinstructies zoals voorgeschreven Laat medewerkers de werkplek extra goed schoon houden. Vraag de schoonmaakploeg om lichtknoppen, deurknoppen, kranen en de leuning van de trap extra onder handen te nemen. Dit kan een (verdere) uitbraak voorkomen.

Indien u het noodzakelijk acht om oppervlakken te desinfecteren kunt u hiervoor Microx inzetten (alleen voor Nederlandse klanten), wat geschikt is voor het bestrijden van micro organismen. Volg ook hier de gebruiksinstructies.

Goede ventilatie

Ventileer de werkruimte goed. Laat eens wat vaker een frisse wind waaien door de kantoortuin, de werkplaats of elke andere binnenwerkplek. Na niezen of hoesten in een slecht geventileerde ruimte blijven de virusdeeltjes namelijk in de lucht zweven. En die ademt iedereen vervolgens vrolijk weer in. Ventileren schoont de binnenlucht op en dat maakt de kans kleiner om besmette vochtdruppeltjes in te ademen.

Tot slot

Zorg voor een goede gezondheid, eet gezond, beweeg genoeg en slaap voldoende dat houdt een goede weerstand in stand helpt mede besmetting voorkomen. • Testbedrijven gezocht voor unieke koudontvetter

  11/03/2020

  Ons kenniscentrum is bezig met de ontwikkeling van een koudontvetter met bijzondere reinigingskracht en zonder gevarensymbolen. Hiervoor zoeken wij geïnteresseerde bedrijven.... lees verder

 • Oplossen latex met Natusafe: review Kelvin terminals

  05/03/2020

  Kelvin terminals, onderdeel van Corrie MacColl, is wereldwijd marketleider op gebied van natuurlatex en –rubber. Zij zijn zeer tevreden over Natusafe.... lees verder

 • Voorkom verspreiding Coronavirus

  02/03/2020 Wat zijn de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

 • Tips en tools voor preventiemedewerkers!

  22/01/2020

  Als preventiemedewerker heb je een centrale rol binnen jouw organisatie om veilig en gezond werken onder de aandacht te brengen. Voorkom beroepsziekten door gevaarlijke stoffen.... lees verder

 • Webinar RI&E + Quick scan

  03/01/2020

  Veiligheid en gezondheid zijn belangrijke aspecten op de werkvloer. De wetgeving wordt aangescherpt, de verantwoordelijkheid van werkgevers groter.... lees verder

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
 • Producten zonder gevarensymbolen
 • Eigen laboratorium en kenniscentrum
 • Persoonlijk advies op locatie
 • Ecologisch en economisch in gebruik
 • Specialist in professionele reinigingsproducten

Schrijf u in voor
de Eco-Point nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alles op het gebied van reiniging en ecologie!

Onderhouds- en reinigings-middelen per branche