Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Wanneer is montagekit een probleem?

Montagekit is een lijm om twee of meer delen definitief aan elkaar vast te zetten. Montagekit valt niet in de categorie kit, maar in de categorie lijm. Voor meer informatie omtrent montagekitten (lijmen) verwijzen wij u naar het hoofdstuk over lijmresten verwijderen.

Verreweg de meeste soorten montagekitten bevatten oplosmiddelen om de montagekit soepel en verspuitbaar te houden terwijl het in de verpakking zit. Nadat de montagekit is aangebracht verdwijnen de oplosmiddelen onder invloed van lucht en hardt de montagekit uit. Omdat het enige tijd kan duren voordat kit helemaal is uitgehard, kunnen er ook na het aanbrengen nog oplosmiddelen vrijkomen. Montagekitten worden vaak verwijderd met producten waar schadelijke vluchtige stoffen in zitten. Dit is een arbo- en milieuonvriendelijke en gevaarlijke klus. Snelle verdamping van oplosmiddelen zorgt voor een schadelijke werkomgeving door hoge concentraties in de lucht en kan hierdoor een bijdrage leveren aan O.P.S. (Organo Psycho Syndroom of ‘schildersziekte’). Dit is een onomkeerbare aantasting van de hersenen door inademing van schadelijke oplosmiddelen.

montagekit verwijderen

Montagekit verwijderen

Montagekit verwijderen is een tijdrovende bezigheid. Wanneer de montagekit langere tijd op een ondergrond zit, wordt het lastig om deze te verwijderen. De moeilijkheidsgraad hiervan is ook afhankelijk van de ondergrond (plastic, steen, autolak, glas, hout etc.). Slecht gereinigde lijm- en randapparatuur kan storing en productie-uitval veroorzaken. Het is belangrijk alle oude kit zorgvuldig te verwijderen met een kitschraper en de ondergrond goed te ontvetten. Het beste is de ondergrond daarna nog lichtjes op te schuren en weer stofvrij te maken.

 

Eco-Point biedt de volgende oplossingen

Safeco Fresh– Snel werkende reiniger/ontvetter met een prettige frisse geur, gebaseerd op veilige en makkelijk afbreekbare oplosmiddelen, voor de verwijdering van allerlei vervuilingen in een chemisch gerelateerde omgeving zoals lijmen, kitten, harsen etc., en behoeft geen gevaarsymbolen.

Multisol 210– Veilige, krachtige reiniger voor de verwijdering van diverse kleefstoffen, kitten, teer, bitumen, coatings en harsen op basis van bijv. polyurethaan, polysulfides, isocyanaten of epoxies.

Multinext 600– Veilige, krachtige reiniger voor de verwijdering van diverse uitgeharde 2K polymeren, coatings en harsen op basis van o.a. polyurethaan, polysulfides, isocyanaten of epoxies.