Betaal veilig en snel met iDeal

Ontvang proefmonster

Kalk en roest verwijderen

Kalk en roest verwijderen

Kalkaanslag: wat is het?

Kalk verwijderen is een hardnekkige, tijdrovende klus die goed uitgevoerd moet worden. Blijft de kalk te lang onaangeroerd? Dan kan dat schadelijk zijn voor onder meer (huishoudelijke) apparatuur en het sanitair. Om dit te voorkomen is het in eerste instantie goed om te weten hoe kalk, met name kalkaanslag, ontstaat. Kalk vind je in principe op alle plekken waar water stroomt. Je komt kalkaanslag dan ook vaak tegen in badkamers en (horeca)keukens, maar ook bij schoonmaakbedrijven of in de facilitaire dienstverlening. Waar kalkaanslag precies ontstaat, hangt af van de hardheid van het water. ‘Hard’ water, water waar zowel mineralen als calcium en magnesium in zitten, zorgt voor kalkaanslag in leidingen of op oppervlakken die veel worden blootgesteld aan water. Want: als het water verdampt blijven enkel de mineralen uit dit water achter. Deze mineralen zorgen voor het bekende witte laagje dat men kalkaanslag noemt. Er zijn veel verschillende producten op de markt om kalk te verwijderen, waarvan het grootste gedeelte schadelijke stoffen bevat. Eco-Point biedt een uitkomst: de producten van Eco-Point zijn niet alleen krachtig, maar tegelijkertijd ook ecologisch en biologisch afbreekbaar. Dat maakt de producten veilig en verantwoord voor mens én milieu.

 

Kalkaanslag verwijderen: waarom noodzakelijk?

Kalkaanslag verwijderen is noodzakelijk vanwege een aantal redenen:

  1. Kalkaanslag isoleert, waardoor er steeds meer energie nodig is en apparatuur overbelast kan raken;
  2. Kalkaanslag is een voedingsbodem voor bacteriën, waardoor de kalkaanslag op den duur alleen maar erger wordt;
  3. Kalkaanslag verwijderen zorgt ervoor dat jouw apparatuur en sanitair er weer fris en schoon uitzien.

Kalk verwijderen is in iedere levenssfeer, zowel privé als zakelijk, van groot belang maar met name in de horeca, bij catering, in sport en recreatie, schoonmaakbedrijven, facilitaire dienstverlening en in de glas- en tuinbouw. Eco-Point heeft speciale middelen ontwikkeld die geschikt zijn voor al deze sectoren.

 

Roest verwijderen

Een ander veelvoorkomend probleem dat te maken heeft met water is roest. Roest kan het best worden omschreven als de aantasting van metaal.
Je herkent het vaak aan de roodbruine, soms zelfs groenige aanslag. Roest ontstaat doordat het reageert op een combinatie van water en zuurstof (oxidatie genaamd). Hiervoor geldt, net als kalk verwijderen, dat roest verwijderen op een zorgvuldige manier moet gebeuren met de juiste producten. Eco-Point heeft hier speciale producten ontwikkeld, zoals de EcosemEcometal en Nutrifoam Plus. Al deze producten zijn ecologisch en biologisch afbreekbaar en zeer effectief om hardnekkige roest/kalk te verwijderen.