Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Groene aanslag verwijderen

Wat is groene aanslag?

Groene aanslag is de verzamelnaam voor het geheel aan algen dat groeit op plaatsen die relatief schaduwrijk en vochtig zijn. Algen zijn groen van kleur, vandaar de term ‘groene aanslag’. Waar algen zich vestigen, tref je binnen korte tijd ook bacteriën, gisten, schimmels, dode wieren en vuil aan. Het geheel van dit alles zorgt voor een lastig te verwijderen groene aanslag.

Juist in de herfst en wintermaanden is er korter en minder zonlicht en valt er veel regen. Het water wordt vastgehouden door de algen waardoor het probleem alleen maar erger wordt. Tijd dus om deze groene aanslag te verwijderen.

Waar treden algen op?

Groene aanslag vormt zich vooral goed op objecten die van poreuze steensoorten zijn gemaakt. Denk daarbij aan paden, trottoirs, terrassen, tegels, muren, erfafscheidingen, flagstones, grafzerken en dakpannen. Het kan zich ook prima hechten aan gladdere materialen als glas, hout, metaal en marmer. Tenslotte gedijt het goed op vochtige plaatsen: recirculerende koelwatersystemen en proceswater, plaatsen waar eet- en drinkwaren worden bereid, behandeld of bewaard.

Waarom is groene aanslag een probleem?

Groene aanslag maakt paden en terrassen glad. Dit kan glij- en valpartijen veroorzaken. Wij mensen vinden het ook geen fraai gezicht, die groene aanslag en willen er heel graag vanaf!

Tips om groene aanslag te verwijderen

  • Maak gebruik van voegenzand om de groene aanslag weg te bezemen.
  • Gebruik een hogedrukspuit om de groene aanslag te verwijderen. Let hier wel op dat je hoge druk spuit een niet te hoge druk heeft. Hierdoor kun je planten en ook tegels beschadigen.
  • Gebruik liever geen chemische middelen. Dit kan de planten en het bodemleven aantasten.

Aanslag verwijderen: Biologisch afbreekbaar

Mocht het nu niet lukken met de bovenstaande tips dan kunt u gebruik maken van onze ecologische product E.P. Algex om groene aanslag te verwijderen. De producten die vaker gebruikt worden om groene aanslag te verwijderen zijn vaak agressief en schaden het milieu. Denk daarbij aan groene zeep, chloor, bleek of azijn.

Groene aanslag verwijderen op een ecologische manier

Maak kennis met Eco-Point. In ons laboratorium in het Brabantse Halsteren ontwikkelen we veilige en ecologisch verantwoorde producten voor het verwijderen van groene aanslag en andere verontreinigingen. We vinden het belangrijk dat het product minstens net zo goed werkt dan uw huidige product. Hier testen we volop mee. Wilt u uw huidige product vervangen? Wij komen graag bij u langs op locatie voor een gratis en vrijblijvende test. U krijgt persoonlijk advies van onze productexpert en u ervaart de werking van de producten in uw eigen toepassing. Of ervaar zelf de werking van onze producten en vraag hieronder een gratis testmonster aan!