Veiligheid op de werkvloer

U wilt de veiligheid op de werkvloer verbeteren. Kijk dan eens kritisch naar de gevaarlijke stoffen waarmee uw medewerkers in aanraking komen. In veel onderhouds- en reinigingsprocessen wordt (nog steeds) gebruik gemaakt van producten als thinner, aceton, wasbenzine, alcohol of MEK. Ze leveren mogelijk gevaar op voor de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers. Gelukkig zijn er goede én veilige alternatieven. Bent u klaar om de veiligheid op het werk te verbeteren?

Gevaren van werken met schadelijke stoffen

Als u sporadisch een product met schadelijke stoffen gebruikt, bijvoorbeeld in uw thuissituatie, zijn de gezondheidsrisico's nog gering. Dit verandert wanneer uw medewerkers regelmatig en langdurig met deze stoffen werken. Ze kunnen giftig, agressief, bedwelmend, irriterend, brandgevaarlijk, explosief of kankerverwekkend zijn of zelfs uw voortplanting of zwangerschap beïnvloeden. Maar liefst 1 op de 6 medewerkers loopt het risico op een ernstige ziekte zoals COPD, astma of longkanker. Ook de cijfers over het aantal sterfgevallen liegen er niet om: in Nederland sterven jaarlijks 4.100 mensen door een beroepsziekte, waarvan 3.000 als gevolg van het werken met gevaarlijke stoffen. Klachten zullen lang niet altijd direct optreden, vaak is het gevolg van werken met schadelijke stoffen pas jaren later waarneembaar.

Proefmonster aanvragen

Gevaarlijke stoffen op de werkvloer

Op de verpakking ziet u of het product dat u gebruikt schadelijke stoffen bevat. Gevaarsymbolen geven aan om welk type gevaar het gaat; H- en P-zinnen informeren u over de gevaareigenschappen en veiligheidsaanbevelingen. Als uw product een gevaarsymbool bevat, is de leverancier verplicht een veiligheidsblad (VIB) te leveren met gedetailleerde informatie over de risico's voor de veiligheid en gezondheid.

Veilige en gezonde werkplek

Het is belangrijk om de veiligheid op de werkvloer serieus te nemen. We helpen u graag bij het vinden van een veilig alternatief voor onderhouden, reinigen en ontvetten. De specialisten binnen ons eigen kenniscentrum weten alles over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gevaarlijke stoffen en wet- en regelgeving daaromtrent. Wij kunnen u daarom goed adviseren. In ons laboratorium testen we het toepassingsgebied met uw huidige product zodat we u een reinigingsproduct kunnen aanbieden dat net zo goed -of zelfs beter- werkt.

Gratis proefmonster aanvragen

Heeft u vragen of bent u benieuwd hoe uw organisatie veiliger kan werken? Vul het contactformulier in of bel +31 164 63 25 55. Daarnaast kunt u via onderstaande button een testmonster aanvragen van een veilig alternatief.

Vraag direct een proefmonster aan

De met een asterix (*) gemerkte velden zijn verplicht.

Waarmee kunnen we u helpen?

meerdere antwoorden mogelijk *
Ik wil een testmonster van BioSafe ontvangen
Ik wil een testmonster van Ecoatex ontvangen
Ik wil een testmonster van Safeco Fresh ontvangen
Ik wil een testmonster van Solvega 300 ontvangen

Uw gegevens

M/V *
man
vrouw
Voorletter(s) *
Achternaam *
Organisatie *
KvK of BTW nummer *
E-mail *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
Heeft u vragen
of opmerkingen?
Toestemming gegevensverwerking *
Ik geef toestemming om mijn gegevens te verwerken en heb in de privacyverklaring gelezen wat Eco-Point met mijn gegevens doet.
Nieuwsbrief
Ja, ik wil via de nieuwsbrief op de hoogte worden gehouden van ontwikkelingen en nieuws.