Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Eco thinner en Eco aceton

Eco thinner en Eco aceton

Bij het verwijderen van verven, lakken of coatings gebruikt men vaak agressieve, zeer vluchtige en milieubelastende producten. Deze zijn gebaseerd op schadelijke stoffen als aceton, methyleenchloride, MEK, alcohol, ethylacetaat, thinner en tolueen. Bij inademen of inslikken kunnen symptomen optreden als duizeligheid, slaperigheid, oogirritatie en irritatie van de luchtwegen. Eco-Point heeft middelen uitgebracht die gebaseerd zijn op biologisch afbreekbare stoffen die daarmee veilig zijn voor mens en milieu, zoals de eco thinner en de eco aceton. Deze producten vervangen schadelijke en vluchtige reinigers en worden op dit moment al in verschillende sectoren gebruikt. Onze eco thinner en eco aceton wordt bijvoorbeeld gebruikt in de chemische industrie, bij technische diensten in metaalbedrijven, bij maritiem en offshore, bij vervaardiging van meubels, binnen scheeps- en jachtbouw, bij defensie, kunststofindustrie en in de petrochemie.

 

Wat is eco thinner?

Eco thinner wordt vooral toegepast bij het verwijderen van verf, bijvoorbeeld van verfpompen, spuitapparatuur, spuitonderdelen en lampen, wanden en tegelvloeren in de spuitcabine. Onze eco thinner Ecoatex kan worden ingezet bij het verwijderen van onder andere 1 of 2K epoxy primer of lak, synthetische en waterverdunbare alkydharssystemen, chloorrubberverven, hybridesystemen, dispersieverven, poly-urethaanalkyden, vernissen en sierpleisters en bepaalde lijmsoorten.

 

Eco aceton: een veilig reinigingsmiddel

Bij het verwijderen van verven, lakken of coatings gebruikt men vaak agressieve, zeer vluchtige en milieubelastende producten. Deze zijn vaak gebaseerd op schadelijke stoffen die een grote bijdrage kunnen leveren aan de vorming van OPS (Organisch Psychosyndroom of ‘schildersziekte’). Door de hoge dampspanning van deze vluchtige stoffen wordt aceton aangemerkt als VOS (Vluchtige Organische Stof) waarbij het zelfs bij temperaturen onder nul al brandbaar is, laat staan bij kamertemperatuur. Eco-Point heeft door een slimme combinatie van grondstoffen diverse alternatieven voor aceton ontwikkeld, waaronder de Safeco of de Natusafe. Deze werken lang, zijn VOS-arm en reinigen goed in de kleinste holtes en bochtjes. Deze producten kunnen ingezet worden voor de verwijdering van onder andere 2-componenten systemen, alsmede alkydsystemen. Ook zijn de producten geschikt voor het verwijderen van vernissen, lakken en bepaalde lijmsoorten.