Blogartikel: Crossroads

29/01/2021Door Marianne Harnisch

Crossroads

Soms is het best bijzonder hoe bepaalde wegen elkaar kruisen.

1973

Bergen op Zoom. Zomer 1973. Ferry is een jochie van twaalf. In de buurt van zijn ouderlijk huis wordt de A4 naar Vlissingen aangelegd. Dit resulteert bij mooi weer in lange files vol vakantiegangers die via Bergen op Zoom op weg zijn naar de Zeeuwse stranden. De jonge ondernemer vult een emmer met water en limonade siroop, vult enthousiast bekertjes met een soeplepel en verkoopt liters limonade aan de gestrande dorstige automobilisten.

1981

Anna Jacobapolder. Zomer 1981. Jacco is een jochie van tien. In de buurt van zijn ouderlijk huis vaart een veerpontje en bij mooi weer resulteert dit in lange wachtrijen auto’s met badgasten op weg naar de Zeeuwse stranden. Hij vult een emmer met water en zeep en wast, tegen een kleine vergoeding, fanatiek de vliegjes van de autoruiten.

1995

1995. St. Maartensdijk. Kleine jongens worden groot. Jacco, inmiddels afgestudeerd aan de HLO solliciteert bij Eco-Point, producent van biobased reinigings- en onderhoudsmiddelen. Ferry, ook laborant, ontwikkelt hier in zijn eigen laboratorium unieke en biobased producten. Ze blijken beiden mateloos geïnteresseerd geraakt in innovatieve chemische toepassingen op gebied van reiniging. Zelfde doel, zelfde intentie.

2021

Halsteren. 26 jaar later. Jacco is nog steeds werkzaam bij Eco-Point, inmiddels echtgenoot en vader, en verantwoordelijk voor de productontwikkeling.

En al heeft Ferry de labjas niet vaak meer aan, hij en ook zijn wederhelft, zijn zeer nauw betrokken. Ferry is als CEO druk met strategische zaken, maar ook nog steeds betrokken bij de research en de procesgang.

De servicegraad bij beiden is hoog gebleven. En...grappig detail; de meeste van de huidige producten zijn waterverdunbaar.

Toch bijzonder hoe wegen elkaar soms kruisen.

 • Crossroads

  Crossroads

  29/01/2021 Soms is het best bijzonder hoe bepaalde wegen elkaar kruisen.

 • 'Een peuter met een missie: het verhaal van Eco-Point CEO Ferry Samuels'

  'Een peuter met een missie: het verhaal van Eco-Point CEO Ferry Samuels'

  27/01/2021Door Marianne Harnisch

  Een jong mannetje speelt aan de waterkant en is gefascineerd door de krioelende kikkervisjes in de sloot. Hij doet ze in een glazen potje en neemt ze trots mee naar huis.

 • Be safe!

  Be safe!

  20/01/2021Door Marianne Harnisch

  Het snuiven van (goedkope) vluchtige stoffen is in sommige derdewereldlanden een verspreid fenomeen. Vooral bij straatkinderen.

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
 • Producten zonder gevarensymbolen
 • Eigen laboratorium en kenniscentrum
 • Persoonlijk advies op locatie
 • Ecologisch en economisch in gebruik
 • Specialist in professionele reinigingsproducten

Schrijf u in voor
de Eco-Point nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alles op het gebied van reiniging en ecologie!

Onderhouds- en reinigings-middelen per branche