Blogartikel: Waarom kiezen voor de veiligste reinigingsmiddelen een slimme keuze is?

19/08/2020Door Marianne Harnisch

Waarom kiezen voor de veiligste reinigingsmiddelen een slimme keuze is?

Er zijn bepaalde vervuilingen die steeds opnieuw problemen opleveren in het productieproces.Gebruikt u dan het eerste product wat voor handen is of kiest u voor veilige producten, professioneel advies en service?

Waarom kiezen voor zekerheid

Op basis van onze eigen ervaringen bij verschillende opdrachtgevers delen wij in dit artikel de 8 belangrijkste redenen waarom wij adviseren om te kiezen voor duurzame oplossingen. Ontdek hoe het anders kan.

8. Profiteer van een grote bron aan kennis en ervaring

Eco-Point heeft een schat aan ervaring en onze specialisten nemen een rugzak aan kennis en ervaring van andere bedrijven mee. Als klant profiteert u van deze kruisbestuiving. Daarnaast gaan de ontwikkelingen op het gebied van wetgeving razendsnel. Het is moeilijk om dit als bedrijf allemaal zelf bij te houden. Ons kenniscentrum houd u op de hoogte van alle belangrijke wetswijzigingen en ontwikkelingen in uw branch.

7. ‘Outside the box’ denken

Voor de meeste bedrijven is het vaak lastig om routines te doorbreken. Want ‘We doen het altijd al zo’ of ‘Zo werken wij nou eenmaal’. Vaak is er een externe blik nodig om ‘outside the box’ denken te stimuleren in een organisatie. Onze specialisten creëren nieuwe inzichten.

6. Frisse blik op het productieproces

Iedereen kent het wel. Op een bepaald moment word je blind voor bepaalde zaken in het eigen productieproces. Terwijl je bij andere bedrijven vaak de nodige verbeterpunten ontdekt. Een frisse blik van een specialist zorgt vaak voor nieuwe inzichten. Zelf doe je vaak bepaalde activiteiten al zolang dat het moeilijk is om hier kritisch naar te kijken. Onze specialisten kunnen helpen om anders te kijken naar de processen en activiteiten binnen uw bedrijf.

5. Minder kosten

Onze klanten zijn vaak positief verrast als blijkt dat gebruik van onze producten goedkoper uitpakt dan hun huidige producten. Er is veel minder product nodig, veel producten kunnen verdund worden en de verdamping is veel minder groot dan bij de traditionele chemische producten. Denk ook aan de VOS boekhouding en verzekeringskosten die verminderen. Maar ook aan vermindering ziekteverzuim en een grotere arbeidsvreugde. Medewerkers waarderen het zeer dat er aandacht is voor hun veiligheid. Tevreden medewerkers zijn productiever.

Ecoatex is een mooi voorbeeld. Het is een spoelmiddel en een veilig alternatief voor thinner. Aspecten als opslag, preventie bij inhalering kunnen met Ecoatex worden voorkomen. UIt onderzoek in de autoschade is gebleken dat Ecoatex 14x langer meegaat en er dus veel minder product nodig is. Hierdoor kunnen kosten gereduceerd worden. Ook het lage vlampunt van thinner kan een nadeel zijn. Denk hierbij aan regelgeving omtrent opslag, brand- en explosiegevaar. Ecoatex betekent geen dure verzekering en geen dure brandkluizen.

4. Goede service

Ontstaat er onverwachts een probleem? Hoe prettig is het dat er dan meteen contact gelegd kan worden met uw persoonlijke specialist. Die uw bedrijf kent, die weet wat er speelt en die daarbij ondersteuning krijgt vanuit het kenniscentrum.

3. Als eerste de nieuwste producten

Ieder jaar ontwikkelen wij in eigen laboratorium nieuwe producten. De focus ligt op veilig en gezond werken. Dat betekent zo min mogelijk, maar liefst geen enkel gevarensymbool op de verpakking.
Wist u dat meer dan de helft van onze producten geen enkel gevarensymbool nodig heeft?
Denk hierbij aan vervangers voor thinner, aceton, white spirit en remreinigers.
Een geheel andere kijk op reinigen, ontvetten en onderhoud dus. Als klant profiteert u als eerste van deze nieuwiteiten.

2. Gegarandeerde kwaliteit

ISO 9001:2015 -Er wordt niets aan het toeval overgelaten binnen ons ISO-kwaliteitssysteem vastgelegde productontwikkelingstraject. Onze grondstoffen, eindproducten en procedures in verkoop en productie voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. Eco-Point heeft daarom het ISO 9001:2015 certificaat voor kwaliteitsmanagement.

ISO 14001:2015 -Eco-Point is ook ISO-gecertificeerd op het gebied van milieumanagement. Dat betekent dat ons milieumanagementsysteem voldoet aan de internationale wet- en regelgeving. Milieuprestaties meten en verbeteren we overigens continu.

ISEGA-keurmerk- In de levensmiddelenbranche gelden strenge eisen rondom schoonmaak, om het risico op besmetting tot een minimum te beperken. Eco-Point biedt producten die aan deze eisen voldoen en zelfs gecertificeerd zijn voor gebruik in de voedingsmiddelen- en aanverwante industrieën. ISEGA-gekeurde producten dragen bij aan een gecontroleerde werkomgeving en zijn ook uitstekend in te passen binnen de zogenaamde BRC- en IFS-standaarden.

1. Persoonlijk advies op maat

Eco-Point is niet zomaar een leverancier van onderhoud- en reinigingsproducten, maar ook partner. Daarom start een samenwerking altijd met een gesprek op locatie bij de klant. We brengen de situatie scherp in kaart en geven persoonlijk advies gevolgd door een demonstratie van het geschikte product. Aanvullend kunnen we op locatie voorlichting en trainingen organiseren. Bijkomend voordeel: onze producten worden nagenoeg altijd binnen 24 uur geleverd.

Voor welke toepassing zou u een testmonster willen uitproberen?


Eco-Point bestaat bijna 30 jaar. Wij helpen u graag zoeken naar de meest geschikte oplossingen op gebied van reiniging en onderhoud. Wij hebben een ruim productengamma voor praktisch alle toepassingen in diverse branches. Indien gewenst tailor made. Benieuwd welke oplossing het beste aansluit bij uw bedrijf? Bel ons geheel vrijblijvend. Klik hier om te bellen!

 • Waarom kiezen voor de veiligste reinigingsmiddelen een slimme keuze is?

  Waarom kiezen voor de veiligste reinigingsmiddelen een slimme keuze is?

  19/08/2020 Er zijn bepaalde vervuilingen die steeds opnieuw problemen opleveren in het productieproces.Gebruikt u dan het eerste product wat voor handen is of kiest u voor veilige producten, professioneel advies en service?

 • Hoe zorg ik er voor dat mijn koelemulsie ‘in shape’ blijft?

  Hoe zorg ik er voor dat mijn koelemulsie ‘in shape’ blijft?

  18/08/2020Door Stefan Lambrechts

  Wanneer de koelemulsie begint te stinken is dat een indicatie van de aanwezigheid van micro-organismen.

 • Verhalen uit de praktijk

  Verhalen uit de praktijk

  13/02/2020Door Marianne Harnisch

  Dagelijks kijken onze vertegenwoordigers mee in de keuken van klanten. Letterlijk en figuurlijk. Ze maken van alles mee. Ze helpen uiteraard vooral met uitdagingen op reinigingsgebied. Hebben gesprekken met inkopers, techneuten, preventiemedewerkers, spuiters, veiligheidsdeskundigen. En heus, niet iedere dag is vol van mythisch mooie scores.

 • Veilig en gezond werken

  Veilig en gezond werken

  09/01/2020Door Ing. Jacco Quist

  Ieder jaar staat bij Eco-Point in het teken van een thema; ik kan me nog, meer dan een decennium geleden, het jaar van de partner herinneren, juist het jaar was waarin mijn toenmalige relatie stuk liep! Het kiezen van een jaarthema is gebleven en inmiddels is alles qua relatie ook goed gekomen.

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
 • Producten zonder gevarensymbolen
 • Eigen laboratorium en kenniscentrum
 • Persoonlijk advies op locatie
 • Ecologisch en economisch in gebruik
 • Specialist in professionele reinigingsproducten

Schrijf u in voor
de Eco-Point nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alles op het gebied van reiniging en ecologie!

Onderhouds- en reinigings-middelen per branche