Blogartikel: 7 redenen om voor Eco-Point te kiezen

13/07/2018Door Marianne Harnisch

7 redenen om voor Eco-Point te kiezen

Voor het verwijderen van vet, kalk, lijm, inkt, roest en verf worden vaak milieubelastende schoonmaakproducten gebruikt: thinner, aceton, wasbenzine of white spirit. Eco-Point vindt dat dit anders kan.

 1. Veilig alternatief voor milieubelastende producten

  Voor het verwijderen van vet, kalk, lijm, inkt, roest en verf worden vaak milieubelastende schoonmaakproducten gebruikt. U kent (en gebruikt) ze misschien wel: thinner, aceton, wasbenzine of white spirit, zoutzuur, salpeterzuur en fluorwaterstofzuur. Deze reinigingsmiddelen zijn erg milieubelastend en kunnen bovendien schadelijk zijn voor uw gezondheid.

  Eco-Point vindt dat dit anders kan. De meeste producten van Eco-Point bevatten natuurlijke grondstoffen, zijn biologisch afbreekbaar en -mits niet onverstandig gebruikt - onschadelijk voor mens, milieu en machine. Bijna de helft van onze producten zijn vrij van gevaarsymbolen of slechts gelabeld met een uitroepteken.

 2. We beginnen bij onszelf

  'Begin bij jezelf', dat is wat wij vinden. Want, als je niet bij jezelf begint, waarom zou een ander dan jouw advies opvolgen? Dat beamen we bij Eco-Point. Bij ons gaat ecologie daarom verder dan alleen de producten. De voorgevel van ons pand is gebouwd met rood cederhout, voor het plafond is gebruik gemaakt van kurk en lijnzaadolie en de muren zijn gestuct met leem. Al deze materialen zijn natuurlijk en duurzaam.

  Zo beginnen we bij onszelf, met het plegen van zo min mogelijk aanslag op bronnen die uitgeput raken. We bieden klanten de mogelijkheid om datzelfde te doen door gebruik te maken van onze producten.

 3. We delen kennis

  Eco-Point heeft een eigen kenniscentrum, met specialisten die op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en reinigings- en productapplicaties. Deze kennis delen we graag! Bijvoorbeeld door middel van training en opleiding op locatie. Indien gewenst organiseren we dit op andere manieren, bijvoorbeeld via een webinar, video of conference call.

 4. Eigen laboratorium

  De producten van Eco-Point zijn in ons eigen laboratorium ontwikkeld. Jaarlijks ontwikkelen we zo'n 5 compleet nieuwe producten, waarbij we inspelen op de wensen van onze klanten.

  Ruwe ideeën worden omgezet in blauwdrukken en de berekeningen resulteren in testcases op labschaal. Dat betekent bijschaven, bijstellen, testen, testen en nog eens testen. Het lab verzorgt interne trainingen voor het verkoopteam, zodat zij altijd op de hoogte zijn van achtergronden, wetgeving en producteigenschappen.

 5. Gegarandeerde kwaliteit

  ISO 9001:2015 -Er wordt niets aan het toeval overgelaten binnen ons ISO-kwaliteitssysteem vastgelegde productontwikkelingstraject. Onze grondstoffen, eindproducten en procedures in verkoop en productie voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. Eco-Point heeft daarom het ISO 9001:2015 certificaat voor kwaliteitsmanagement.

  ISO 14001:2015 -Eco-Point is ook ISO-gecertificeerd op het gebied van milieumanagement. Dat betekent dat ons milieumanagementsysteem voldoet aan de internationale wet- en regelgeving. Milieuprestaties meten en verbeteren we overigens continu.

  ISEGA-keurmerk- In de levensmiddelenbranche gelden strenge eisen rondom schoonmaak, om het risico op besmetting tot een minimum te beperken. Eco-Point biedt producten die aan deze eisen voldoen en zelfs gecertificeerd zijn voor gebruik in de voedingsmiddelen- en aanverwante industrieën. ISEGA-gekeurde producten dragen bij aan een gecontroleerde werkomgeving en zijn ook uitstekend in te passen binnen de zogenaamde BRC- en IFS-standaarden.

 6. Persoonlijk advies op maat

  Eco-Point is niet zomaar een leverancier van onderhoud- en reinigingsproducten, maar ook partner. Daarom start een samenwerking altijd met een gesprek op locatie bij de klant. We brengen de situatie scherp in kaart en geven persoonlijk advies gevolgd door een demonstratie van het geschikte product. Aanvullend kunnen we op locatie voorlichting en trainingen organiseren. Bijkomend voordeel: onze producten worden nagenoeg altijd binnen 24 uur geleverd.

 7. Beloftes, die Eco-Point maakt en houdt

  • Onze producten zijn ecologisch verantwoord.
  • Onze producten zijn bijna allemaal biologisch afbreekbaar.
  • De meeste producten zijn op basis van natuurlijke grondstoffen.
  • Onze producten zijn veilig voor mens, milieu en machine.
  • U kunt rekenen op mens- en milieuvriendelijke producten.
  • Bijna al onze producten zijn vrij van gevarensymbolen/gevarentekens.
  • We hebben producten die geen of weinig vluchtige organische stoffen.
  • De vluchtige organische stoffen die wij gebruiken, zijn veel minder vluchtig dan de conventionele VOS.

 • Gezond en veilig werken in 2019

  Gezond en veilig werken in 2019

  28/12/2018Door Ing. Jacco Quist

  De drukke decembermaand is achter de rug. Deze is, net als de rest van het jaar, voorbij gevlógen.

 • 7 redenen om voor Eco-Point te kiezen

  7 redenen om voor Eco-Point te kiezen

  13/07/2018 Voor het verwijderen van vet, kalk, lijm, inkt, roest en verf worden vaak milieubelastende schoonmaakproducten gebruikt: thinner, aceton, wasbenzine of white spirit. Eco-Point vindt dat dit anders kan.

 • Toegevoegde waarde

  Toegevoegde waarde

  18/01/2018Door Jacco Quist

  Eerder deze week werd mijn hulp ingeschakeld in de vorm van klantbezoek. Een lokale overheid die hard aan het nadenken is hoe men de inkoop kan verduurzamen had ons uitgenodigd om onze visie hierop te geven.

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
 • Producten zonder gevarensymbolen
 • Eigen laboratorium en kenniscentrum
 • Persoonlijk advies op locatie
 • Ecologisch en economisch in gebruik
 • Specialist in professionele reinigingsproducten

Schrijf u in voor
de Eco-Point nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alles op het gebied van reiniging en ecologie!

Onderhouds- en reinigings-middelen per branche